Tuesday, 27 November 2012

:: Pa'e.. BOLA & BeLoN ::

AssaLamuaLaikum..
Mood hari seperti dalam picture kt bawah ni kot…hahaJ.


Oleh kerana sekarang ni mood Bola Sepak Piala Suzuki AFF, so aku nak cerita tentang bola juga..hehe..mcm tau sgt bola!..
Buta bola juga sebenar nya....
(adakah istilah buta bola tu?? Hahaha)…
Minat bola sekadar minat.. 
tak lah sampai berebut-rebut channel dgn hubby..hehe..
Tentang My hero tu lah…Pa’e & bola….. semua budak2 memang sukakan bola kan?? Tak kira lah bola kecik ke,besar ke.. semua depa mau… Macam Pa’e lah, kalau berjalan kt pasar raya.. comform dia akan minta beli bola... semua dia nak... kalau 10 kali pegi kedai dalam sehari, 10 kali juga lah dia akan minta beli bola…haha.. sabar je lah!..
Seingat-ingat aku, kecik2 dulu (umur belum sampai setahun) Pa’e suka sgt dengan belon..hah! ni pun mcm dia addict tau..byk sgt koleksi belon dia masa dia baby dulu.. tapi biasa lah.. tak sampai 2 hari comform belon2 tu akan pecah.. Pa’e akan pecahkan..haha.. tak kira lah guna ape… gatal je tangan dia tu nak pecah kan...pastu dia akan mintak beli lagi klu ternampak belon di mana2… bila tak beli pandai juga meraung...
Sekarang dah besar sikit.. belon dia dah kurang.. beralih cinta nya (ceh!) pada bola… dia sibuk nak tendang bola bila ada depan mata.. . Pa’e tendang bola guna kaki kiri tau…
KIDAL
Lebih kurang mcm ni lah bola2 Pa'e kt rumah:)
TQ google
Pa'e ada mcm ni- tapi colour merah:)

Bola kanak2 di Afrika...kesian kan?
Sumber : Google
Yang ini pun ada- 2 hari pastu pecah! haha..
ihihiihi..Picture Pa'e 11 bulan dgn belon..
Entah lah.. sekadar minat kot.. budak2 kan… kalau  diikut kerjaya pemain bola ni boleh tahan lah juga… Cuma depa ni kekadang banyak dipalit kontrovesi lah plak 
(bukan semua lah)..itu yg tak mau tu…J.


cute!




WasSaLam^_^

24 comments:

  1. salam atie..budak2 laki mmg suka sangatlah bola kan..aidan pun sama tp sukakan kereta mainan lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam Ummu... tu lah kan.. Pa'e buat masa ni kurang skit kereta mainan..belum reti sgt kot.. klu bola banyak lah..hehe:)

      Delete
  2. Anak saya pun suka ngan bola. Lagi pantang kalau pergi mana2 kedai jumpa bola mesti merengek2 nk bola. Tulah dia namanya ank lelaki kan..xboleh dipisahkan dgn bola..hihihi

    ReplyDelete
  3. belon yg cam angry bird tu pon kdg2 mmg jd sasaran budak2..kejap je belon tu dah kempis..tp bdk2 ni mmg suka sgt ngan belon2 cam tu kan..

    ReplyDelete
  4. Dulu abah pernah main bola kertas cm kat Africa tu..

    ReplyDelete
  5. standard la tu.. bdk2 mmg minat bola.. maen x sberapa.. heheh

    ReplyDelete
  6. aha anak sy pon suka bola tapi tak padan ngan pompuan..elok plak dia tendang haha..

    ReplyDelete
  7. ndak aku tgk bola ne kak..hehe

    ReplyDelete
  8. Budak lelaki memang suka bolakan Atie.... berapa biji bola koleksi Pa'e?

    ReplyDelete
  9. anak yan pun sama....jalan je nampak bola dia nak....kat rumah dah penuh dengan bola.....

    ReplyDelete
  10. sib baik qalesay gugurl so tak da le bola2 nie... semua anak patung jer hehe

    thanks sudi dtg blog kite.. salam kenal juga.. moga persahabatan ini selamanya..

    ReplyDelete
  11. kadang2 nak suh anak jadi pemain bola, kadang2 suh anak jangan jadi pemain bola..seb baik xde anak lagi...#reaksi org ada anak bila lepas tgk game bola..hihi

    ReplyDelete
  12. ohohoho monster main bola hanya kalau ada orang layan baling2 kat dia, sbb dia nak nyorok. sorok muka jer selalu, bontot tertonggeng kuar.

    ReplyDelete
  13. hehe biaselah budak2 mesti dgn bola kan,,

    oh yg pasal reaksi muke tu, same ngn saye,,bila tiba ahad je dh pikir utk kelas esoknya,,malas,hahahaha

    ReplyDelete
  14. wah..kaki kidal tu..biasanya orang kaki kidal ni mungkin akan jadi seorang pemain bola yang hebat tu

    ReplyDelete
  15. yup kak Atie ape yg BONI KACAK AND HANDSOME bgtw tu btul..
    org yg kidal ni bnyk keistimewaan dye.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihiihi... harap2 tekaan Boni Kacak & Jna cantik tu betul lah ya...hehe..:)

      Delete
  16. demam bola la ni he hee biasa kan anak2 lelaki minat bola ni
    ank bujang akak pun sanggup beli bola walaupun reganya aduyai akak x sanggup beli baik beli makanan lg kenyang kan

    ReplyDelete
  17. M pun x minat bola sangat...my Khalish suka kumpul bola tapi jarang main..hi hi

    ReplyDelete
  18. saya tak berapa minat dgn bola tp anak-anak memang suka sgt bola..tiap-tiap petang mesti pegi mani bola d luar rumah

    ReplyDelete
  19. sukan baik utk kesihatan.. hehe klu da minat dia ke situ takpe biarkan je... mana tahu boleh jadi payer malaysia nnt

    ReplyDelete
  20. BILA DENGAR CAMNI KUAR RUMAH PUN TAKUT... HUIH...

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..