14 Nov 2012

::Jalan2 Sandakan Part 1::


AssALamualaikumJ
Beberapa hari tak update entry rindu sangat nak berceloteh..J
Weekend baru2 ni aku dengan My luv Pa’e jalan2 ke Sandakan.. Dah lama janji dengan kawan nak jenguk dia di Sandakan.. baru kali ini menjadi juga plan ke sanaJ. 3 jam perjalanan menaiki bas express dari Lahad Datu... Hari Sabtu tu jam 1:00pm kami bertolak dari Lahad Datu menaiki bas Chin Transport.. Tambang rm22 shj.
Babah tak dapat ikut coz keja J. So, I travel dengan anak je lah ya..hehe.. Dah janji dengan kawan, dia akan ambil kami di Batu 4-Bandar Kim Fung..
Sebenar nya aku tak biasa sangat dengan Bandar Sandakan, pernah pegi tapi lama dah.. itu pun masa zaman2 sekolah & last pegi dengan en hubby (masa Pa’e belum lahir)J
So, kiranya redah je lah dgn Pa’e…hehe.. jgn malu untuk bertanya..
InsyaAllah bak kata pepatah “Malu bertanya Sesat di Jalan”…
Pesat nya pembangunan Bandar Sandakan! 
Sampai Sandakan dalam jam 4:00pm, kawan dah sedia tunggu di Batu 4.. turun kt Bus stop je. Ingat kan nak balik rumah terus rehat2.. tapi kawan ajak pegi Pizza Hut plak... rezeki, orang belanja (kawan atas kawanJ). TQ cikgu2- Cikgu Risa, Cikgu Ana & Cikgu RosaJ.. Jarang sebenar nya pegi Pizza Hut ni (maklum tekak org kgJ), takut jgk Pa’e tak mau makan.. tapi bila suap2 mau jgk dia..
Kawan2 cikgu order set ini + pepsi
ketam masak sup- hidangan makan malam :)


Pa'e di Playground Giant-Sandakan (sorry: pic kurang memuaskan)
Sebelum balik rumah kawan di Flat Guru SMK Muhibah, sempat lagi round-round Giant.. Pa’e suka lah main2 kt Playground tu sampai tak mau balik..hehe.. Pa’e…Pa’e… sabor je lah!.. siap boleh main kejar2 lg dengan budak2 Chinese di situ.. hilang plak sifat pemalu nya tu! J.
 WasSaLam ^_^
                                                     (nti sambung part II yaJ) 

14 comments:

  1. salam atie..

    wah best nya sskali jalan2 kan..
    seronok,pa'e lagi seronok..hihi

    fizza atas tu yg 'mggoda' mataku..huwaaa...

    ReplyDelete
  2. berisi la jugak weekend u, sounds like fun trip.

    ReplyDelete
  3. assalam atie
    tq sudi singgah dan kenal2
    tq jg kerna follow, akk jg
    kita pun tingin nk cuti2 Sabah yg jauh tu he he blm kesamapian lg ni
    dtg KL bgtau k

    ReplyDelete
  4. wah~!! seronoknyaa dye...
    sedapp nye ketammm tuu NAK~!!
    ;)

    ReplyDelete
  5. wahh!teringin nk g sabah...terliur tgk pizza!

    thanks kak follow niesa..niesa follow akak balik.. =)

    ReplyDelete
  6. wah !dah start cuti2 malaysia..seronok nya...kak zu belum kemna2 lagi pun..huhuhu bowing dah ni...huhuhu

    ReplyDelete
  7. alamak! ada sup ketam la..terliur sat..hehe
    selamat bercuti2 malaysia *_*

    ReplyDelete
  8. seronok berjalan2... pa'e pon hepi.. hehehe

    ReplyDelete
  9. sedp tgk pizza ..dah lamanya tak makan..

    ReplyDelete
  10. Wah Atie papa pa'e tak de pun jadi jugak eh....he...he... sesekalikan atie...

    ReplyDelete
  11. Salam kenal... Tk singgah..
    Jauh juga perjalanan tu... ;)

    ReplyDelete
  12. lameee dah x g Lahad Datu.. Dulu kite pernah don sane tau, 5 thn :)
    Sandakan lak cume pernah sampai skali je.. Siap g Sepilok, tgk org utan :)

    ReplyDelete
  13. Rindunye dengan bandar sandakan..lama jugak suda ndak jalan² sana..last pergi masa mengandungkan Qis 4tahun yg lalu...bilalah agaknye dapat jejak ke sana lagi...

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..