23 Nov 2012

:: Renungan JumaaT II ::


AssaLamualaikumJ
SaLam Jumaat…
Sebagai manusia biasa kita tidak terlepas dari memikirkan perkara-perkara yang di luar jangkaan… kadang-kadang kita cuba untuk tidak memikirkan nya tetapi ia tetap berlegar-legar diminda J.
all picture : Kredit to FB

Segala dugaan yang datang hadapi nya dengan tenang..  
SUKA& DUKA dalam kehidupan pasti akan mematangkan dan menjadikan kita insan yang lebih BAIK dan tahu menghargai....
Apun yang terlintas difikiran kita, cuba lah untuk  selalu bersangka baik..
InsyaAllah yang datang pun akan baik-baik sahaja…JJ

WassALam ^_^

18 comments:

  1. salam atie....
    yan setuju dengan kata2 kat atas tu.....sebagai manusia kita perlu bersyukur bertawakal moga mudah segala urusan kita....

    ReplyDelete
  2. alhamdullillah.. thanks for sharing.. sama2 kita renungkan ye.. :)

    ReplyDelete
  3. nice sharing..salam jumaat kak..semoga kita menjadi insan yg berguna..In Sha Allah..

    ReplyDelete
  4. thanks for sharing kata2 & peringatan yg indah ini...

    ReplyDelete
  5. rencah kehidupan.. masam, manis, suka, duka, smuenye kite kena harungi.. smoga x tersasar dr jalan yg DIA redhai.. amin :)

    ReplyDelete
  6. Bersangka baikk bukan saja sesama manusia tetapi juga terhadap Allah. Ada org yg menyangka, Allah zalim ketika musibah diturunkan kpd mereka.

    ReplyDelete
  7. setuju... walau apa pun situasi kita, kita kena sentiasa berprasangka baik pada orang lain.. :)

    ReplyDelete
  8. Salam Jumaat kak Atie..
    N btul ape yg kak atie share tu..Na stujuuuu ;)

    ReplyDelete
  9. suka ayat kamu " bersangka baik. so yg datang pun baik baik juga"

    nice sharing

    ReplyDelete
  10. atie..sungguh indah kata kata diatas...kadang2 kita perlu merenung ke dalam diri kita sendiri kan...

    ReplyDelete
  11. betoi sesangatler tu... maalumler kitani selalu rasa betoi tapi banyak tak betoi.. muhasabah diri gakni...

    ReplyDelete
  12. ya betul..
    tak rugi sentiasa bersangka baik

    ReplyDelete
  13. ini lah kehidupan. and thanks dear for sharing, kata2 di atas sangat menenagkan jiwa.

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..