Wednesday, 29 April 2015

Bertemu di Alam Maya Setelah 13 Tahun

Salam Petang Rabu
Nak bercerita kegembiraan saya pagi ini bila sampai di office seawal 6.50am. Ya Allah! syukur sangat, aku bertemu semula dengan x-room mate masa study dulu. Kami lost contact hampir 13 tahun. Memang dah bertahun cari-cari facebook dia, siap google nama penuh tapi tak terjumpa sebelum ini. Alamat rumah dia di Teluk Intan Perak pun dah hilang. Semalam cuba cari lagi di Facebook. Klik punya klik rasa macam nama akak ni sebab dia tak letak full name. Tapi nama ayah sama. Beranikan diri untuk message, last-last awal pagi tadi dia balas. Punya gembira tak terkata. Memang rindu zaman-zaman kami sebilik dulu. Teman makan bersama. Teman berjalan dan meronda bersama. 
Rupanya cik akak Azwa Yahaya pun dok tercari-cari akan diriku. 
TQ kak! memang tak boleh lupa kenangan kita zaman study kan? miss you so much! hehe.

Inilah kebaikan teknologi kan? walaupun ada juga pihak yang selalu salah guna. Apapun niat kita untuk yang baik-baik sahaja. Alhamdulillah! 
WasSaLam^_^

16 comments:

  1. alhamdulilah...jejak kasih berakhir di alam maya :-))

    ReplyDelete
  2. mmg seronoklah kalo kawan lama dpt jumpa semula. sy ni ade sorang kawan bilik sebelah ms belajar dulu dh lost contact. cari2 kat fb pun xde..sedih.

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah. Jejak kasih ni

    ReplyDelete
  4. ADA JODOH PERTEMUAN BERSUA JUA...TAPI KENA ADA USAHA JUGA MENCARI KASIH YG HILANG TU..

    ReplyDelete
  5. Btol atie.. bestny kalu leh jumpe kwn baik yg sekian lame tpisah..13 thn mmg lama.. btambah manis lg bile masing2 da punya ank2.. kan.. alhamdulillah..

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah, dapat jumpa kawan lama semula. :) Kawan baik macam tu, susah nak cari.

    ReplyDelete
  7. alhamdulilah jumpa jugak ye kak hihihi

    macam kira aritu la jugak. cari kawan sebilik masa kursus form 5 dulu tu. ktorg memang rapat sampai lah habis sekolah pun. lain2 sekolah.

    dah berapa tahun kot lost contact jumpa jugak balik dalam pesbuk

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah , selagi kita berusaha , insha Allah akan ada hasilnya . cuma lambat atau cepat je .

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah.terjalin balik silaturrahim tru

    http://kucenmaster.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah itu nama nya rezeki kan...

    ReplyDelete
  11. salam atie ..
    moga ianya menjadi satu permulaan lembaran baru bersama azwa yahya ..

    ReplyDelete
  12. Akhirnya pencarian berakhir dgn berita gembira.tahniah!!

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah, pencarian berakhir dengan berita gembira. Saya pun dah 2 kali jadi begini. Sekali kawan mencari di FB tapi tak jumpa sebab saya memang takda FB. Kali kedua, kawan sekolah rendah yang mencari. Pun jumpa di FB sebaik aje saya sign up :)

    ReplyDelete
  14. best nyer...
    yes. satu baik nya teknologi zaman skang, eratkan sillaturrahim yg lama da terpisah...

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..