Saturday, 18 April 2015

Hari Ini Hari Sabtu @ Saturday

AssaLamualaikum
Amboi tajuk! haha! tau lah hari ini hari Sabtu kan. Saja bagi gempak. Hari untuk bermanja-manja dengan si Tumpis. Hari untuk basuh baju yang sebakul. Hari untuk masak request dari anak bujang tu. Hari untuk rileks-rileks sambil tengok TV. Malam pula start operasi gosok baju untuk seminggu. 
Cuaca memang sangat panas sekarang. Kalau keluar rumah mesti mata pun naik berpinar dibuatnya. So, kami memilih untuk bersantai di rumah sahaja. Lagipun Babah jauh, tak berani sangat nak keluar kalau berdua dengan Tumpis. Cerita babah @ En Kuling jauh ni belum cerita lagi. Nantilah ada masa aku story-mory ya. Sob-sob. Dah dua bulan duduk berjauhan. 
Sabar je lah! demi sesuap rezeki bah.
WasSaLam^_^

10 comments:

  1. alahai berjauhan dengan babahnya ya tumpis...kesian dia,kesian juga pada atie ...tentu rindu kan...
    kat tempat kakak ni pagi memang panas tapi petang hujan selalunya..

    ReplyDelete
  2. hari cuti memang waktu mengulit anak kan!sukalah si tumpis..woo babah tumpis dah tak dok sekali ye..nak buat camna, sabar je la kan..mencari nafkah untuk keluarga juga

    ReplyDelete
  3. saya pun bermalas - malasan saja di rumah ...

    ReplyDelete
  4. Atie..mmg hot hr ni kan..sini tganu pun hot2 ni..hihii..saly duk rumah gk ari ni bmalas malasan

    ReplyDelete
  5. Sama lah kita...ank2 berjauhan dgn babahnya
    sekarang ni memang panas..subuh pun cepat habis...kalo bawa ank2 kuar pun..pilih tempat yg ad aircond

    ReplyDelete
  6. SELAMAT BERHUJUNG MINGGU ATIE SMBIL RELEKS MENYELESAIKN KERJA RUMAH...

    ReplyDelete
  7. kesian tumpis dengan mamanya...kak pun kalau ber3 dengan 2 abdul hanya duduk santai2 di rumah. kuar p makan2 ajalah..

    ReplyDelete
  8. samalah macam saya, kalau cuti tu kadang-kadang nak duduk rumah je depan tu

    ReplyDelete
  9. La ye ke ? Dah berjauhan dengan babah....mesti boringkan Atie....sabar jer ke

    ReplyDelete
  10. akak pjj ke?

    sebenarnya weekend lagi letih kan. semua kerja nak buat serentak dua hari tu huuuu

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..