Wednesday, 29 April 2015

Family Day 2014 - Sandakan 1.Taman Buaya

AssaLamualaikum
Lagi cerita basi. haha! saja nak abadikan juga di blog suam-suam kuku ini. Cerita Family Day Unit kami. Kejadian berlaku pada 15 & 16 November 2014. Berbulan dah. Haha! Bermula pada 15hb tu kami berkumpul di offce dan mula berkonvoi ke Sandakan. En suami pun ikut masa. Destinasi pertama di Sandakan adalah Taman Buaya. Bagi anak-anak tengok buaya secara live. Fuh! ketakutan juga mulanya si abang Pa'e tu. Haha! sampai  nak bergambar dengan replika buaya tu pun dia takut dan terjerit-jerit. Kihkih. Terpaksalah en Kuling menjadi hero menenangkan kannya.
bergambar kenangan bersama rombongan:)
En buaya tengah berehat.Haha!
Pertunjukan bersama buaya. Memang menakutkan!
Pertunjukkan sedang berlangsung:)
siap melambai-lambai tangan lagi pekerja tu. Yang melihat ni dok seriau:)

Lama juga kami disini. Puas tengok pelbagai jenis buaya (nasib bukan buaya darat. Haha!). 
Selain buaya ada jugak haiwan lain yang ada disini seperti Rusa dan Burung Merak. 
Puaslah abang Pa'e melihat haiwan-haiwan yang belum pernah dilihatnya. 
Tiket masuk ke Taman Buaya RM8 untuk dewasa dan RM6 untuk kanak-kanak.
WasSaLam^_^

26 comments:

  1. SERONOK SEBENARNYA BUAT FAMILY DAY MACAM NI..

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum
    singgah pagi
    besarnya buaya

    ReplyDelete
  3. Singgah Pagi...
    buaya..besarnyer....

    ReplyDelete
  4. Memang takut atie tgok mereka beraksi dgn buaya ni.. kita yg dibangku penonton keras kaku menengoknya hahaha :D

    ReplyDelete
  5. diam2 sang buaya sekali dilibasnya takut juga tu..

    ReplyDelete
  6. eemm.. ada masa nanti nak try bawak anak2 tengok pertunjukan buaya.. nak tengok reaksi dorang macam mana sebab dorang tak pernah tengok lagi.. hehehe.

    ReplyDelete
  7. sronok tgk buaya.. garang tp comel! eh.. hehe

    ReplyDelete
  8. guppp.. mmg besar buaya tu.. seriau tgk..

    ReplyDelete
  9. acik yang dah tua ni pun takut kalau masuk ke taman buaya atie..tapi dulu nak bawak anak2 tengok..anak2 dah besar memang acik tak masuk dah

    ReplyDelete
  10. selalu neves kalo tgk show buaya tu...alih2 buaya tu ngap.. kite tinggal ngep..hehehe

    ReplyDelete
  11. takutnyaa ambik gambar dengan buaya tu..ternganga mulut pulak tu buaya tu..huwaaa..lariii

    ReplyDelete
  12. tempat cam ni memang seronok bawak anak2..dah lama tak tengok buaya 'live' camni..

    ReplyDelete
  13. Macam manalah mereka melatih buaya tu jadi jinak ye Atie
    Kita yg tengok ngeri..

    ReplyDelete
  14. Salam..sama mcm tmn buaya d tuaran. Sy pnah pg situ ja, yg sandakan blum lg..hehe

    ReplyDelete
  15. teringat masa anak-anak saya kecil. saya bawa mereka ke taman buaya di langkawi.

    memang bahagia masa menempuh alam kecil anak-anak...

    muga bahagia Atie berpanjangan hingga anak-anak dah besar...

    ReplyDelete
  16. Wah, tetiba mengimbau kenangan silam ketika saya bercinta di taman larangan! Hahaha...

    Salah satu tempat yang saya pergi tu Taman Buayalah. Kelas tak datang dari Semenanjung pastu pi dating kat Taman Buaya nun? Oh, lama sungguh ceritanya nak buat throwback pun tak terbaling dah *_*

    Hebatlah pekerja tu dok posing atas badan buaya. Kalau sayalah suruh sentuh badan buaya pun saya tak nak. Takut termasuk dalam suratkhabar Harian Metro nanti ~_^

    ReplyDelete
  17. bukan Pae' je yg takut...kalau noe kt situ pun takut gak... ishh

    ReplyDelete
  18. kakak cuma selalu tengok buaya tido kat zoo aje...hihiii

    ReplyDelete
  19. Kat Melaka dulu ada satu Taman Buaya Atie.....tp sekarang ni mcm dah tak de je. Tak ramai org yg masuk kot.

    Jangankan Pae, Okje yg dah tua ni pun seram gak nengok bujang senang besau cenggitu

    ReplyDelete
  20. kalo saya tunggu sekolah buat family day..
    yg best time family mesti dapat hadiah..hehe

    ReplyDelete
  21. Selalunya kalau family day..anak2 saya memang excited. Tapi mama dia pun sama sebenarnya :D

    ReplyDelete
  22. kalau buaya darat kita campak dalam kolam buaya tu je hewhewhew

    ReplyDelete
  23. bersih tempat buaya tu . klu kat melaka , mcm x terjaga pula ...

    ReplyDelete
  24. salam atie ..
    tu buaya tangkapan dari sungei kt Bornoe ke ..
    besar2 buaya tu

    ReplyDelete
  25. Taman buaya sandakan...lama dah tak masuk tengok buaya² tu...hihi

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..