Tuesday, 21 April 2015

Mandi-Manda di Air Terjun Sapagaya

AssaLamualaikum
Nampaknya kisah throwback akan berderet-deret. Haha. Almaklum semasa dilanda kemalasan maka semua cerita diperat dengan jayanya.kikih. Ini salah satu nya. Kami buat aktiviti dengan office mate pada 28/03/15 (Sabtu) yang lepas. Idea pun datang secara tiba-tiba. Teringin nak mandi-manda air terjun then terus decide untuk pergi. Perbelanjaan semua ditanggung. Hehe. 
Bergambar dipintu masuk air terjun
Adik-adik yang rajin sedang membakar sayap ayam
Rangkuman semua gambar:)
Tiket Masuk RM2
Dulu pun kami pernah kesini masa tahun 2012. Masa tu kawasan ni belum dibangunkan. Sekarang dah dimajukan siap ada sign board, tandas untuk tukar baju dan gerai jualan. Sedikit menyenangkan para pengunjung. Tiket masuk RM2 untuk dewasa, RM1 kanak-kanak. 
Cuma jalan untuk kesana memang berbatu-batu jugalah sebab belum di tar. 
Menikmati keindahan alam semula jadi menjadi terapi dihujung minggu.
WasSaLam^_^

18 comments:

  1. Replies
    1. kat Lahad Datu jg PB.. jalan masuk ke simpang Lembah Danum:)

      Delete
  2. Bestnya mandi manda sungai tu atie , dah lama akak tak pergi mandi sungai ni... Murah lah tikit masuk tu ye ;)

    ReplyDelete
  3. Singgah pagi...
    Dah lamanya tak pegi berkelahhhh...
    Seronoknyaaa...

    ReplyDelete
  4. Di sana masih banyak kawasan riadah yg belum tercemar Atie. Seronok sebab bersih. Tengok air jernih pun tahu mesti airnya sejuk. Pa'e juga yg untung dpt ikut sama:)

    ReplyDelete
  5. wah cantiknya tempat tu..bersantai brsama fmli best tu...

    ReplyDelete
  6. asalamualaikum atiey...slamat pagi...sesekali riadah macam ni lapang otak kan.
    dah lama yan tak bekelah :-))

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum Atie..terasa lama tak menyinggah sini..
    Bestnya dapat berkelah ..akak dah lama tak berkelah kat air terjun..:(

    ReplyDelete
  8. Mane ni atie..wah bestnyaa

    ReplyDelete
  9. sekali sekala kena pegi tempat camni atie..hirup udara segar...

    ReplyDelete
  10. seronoknya dpt berkelah kat sini. lama dah tak mandi air terjun...

    ReplyDelete
  11. Sambil mandi manda boleh menikmati alam smulajadi,tentu seronok kan atie

    ReplyDelete
  12. Okje tak suka mandi air terjun Atie....
    Geli dengan lumut hihi.....Tp airnya mesti sejuk dan jernihkan

    ReplyDelete
  13. air terjun kat sana sejuk2 tatahan aritu hihihihi

    ReplyDelete
  14. assalam
    wah.. bestnya..
    siapa kemalangan kak ?
    lama x nyinggah sini..
    nway thanks ye akak doakan utk ayh rania..
    hanya Allah mampu membalasnya

    ReplyDelete
  15. saya suka mendengar bunyi unggas hutan . rasa mcm dgr irama muzik ... damai je rasa jiwa .

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..