Monday, 20 April 2015

Semangat Untuk Kurus Punah..haha!

AssaLamualaikum
Adoi! gelak sakan bila tengok pic kawan post di Facebook ni. haha! Aku lah tu macam tu. Tak boleh dinafikan. Ngaku jak lah. Hahaha. Semangat konon nak kurus, last-last kecundang. 
Semangat entah kemana. Kihkih.
Bab-bab nak kuruskan badan ni korang semangat tak? konsisten tak? Share sikit tips.
*Dah diserang kebimbangan dek berat badan yang makin menjadi-jadi. Baju pun banyak yang sendat dah. Camno nak buek ni?*
WasSaLam^_^

14 comments:

  1. hihi... sy pun sama mcm tu... tp try kuatkan semangat istiqamah katakan... insyaAllah boleh... tips yg senang berpuasa... bila berpuasa hati kta terbelenggu... bila terbelanggu kita dpt kawal nafsu makan kita... sy pun ada amalkan jogging stp pg time ofis... memula mmg matlamat jogging tuk kuruskan badan... bila nak mask sebulan sy jogging, matlamat tuk kuruskan badan dh hilang... sy sedar sy jogging tuk kesihatan...

    ReplyDelete
  2. Hehehe...mula2 mcm liat sikit Atie..tp kalau sekali dah buat jadi consistent gak ler..

    ReplyDelete
  3. Hihihi ade kena gk dgn diriku ini.........

    ReplyDelete
  4. kui3... terasa tersindir hahahhaha

    ReplyDelete
  5. kurangkan makan dan buat puasa sunat lagi senang ... klu rajin baru saya senam ... heeee

    ReplyDelete
  6. Sama jer Atie.....tengok badan yg bam bam ni terasa nak kurus membuak buak, tp tulah makan selera memanjang, exercise malas. Camne nak kurus?

    ReplyDelete
  7. cuba cari makanan yang tingkat metabolisme. kot boleh bakar makanan yang masuk secara cepat

    ReplyDelete
  8. hahaha.. kelakar tengok gambar kartun tu.. ;)
    Minum air kosong at least 3 liter sehari, kurangkan pengambilan nasi, elakkan makan malam selepas pukul 7 malam.. kalau seminggu sekali jumpa nasi pun takpe.. ;)
    Exercise dengan lebih kerap.. part ni yang den lomah.. nak mulakan balik liat je rasa.. hehehe..

    ReplyDelete
  9. Hahaha... Jangan bimbang. Jangan risau. Kita geng!

    Saya pun exactly macam dalam kartun tulah. Semangat berkobar-kobar 5 minit je tapi nak buatnya mahu makan 5 tahun pun tak juga terbuat!

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..