Thursday, 19 November 2015

Ahad baru-baru ini

AssaLamualaikum
Ahad baru ini jalan-jalan cari makan. Awalnya nak ke pasar tani pagi sahaja. Meleret hingga ke waktu lunch. Anak dan bapa nak sangat makan pizza. Kita layankan sahaja. Sesekali. Sampai kat Pizza Hut orang tak ramai sangat, tapi menunggu pizza siap pun hampir setengah jam. Sempat habis makan side order yang lain. Huhu.
Kami order yang set Smoked BBQ Chicken Pizza (regular sahaja). Babah dan anak lah yang habiskan. Yang Ibu ni tak berapa sangat. Al-maklum tekak kampung. Balik rumah cari nasi juga. Haha! Petang Ahad tu En Kuling flight ke Sibu. InsyaAllah bulan depan jumpa lagi. Bye..

24 comments:

  1. Memang anak2 yg suka pizza ni Atie..
    Macam akak juga Atie.. hendak juga mencari nasi..
    Dah mula balik berjauhan dgn baba ye Pae..
    Berjauhan ni kasih sayang bertambah erat Atie :)

    ReplyDelete
  2. sedapnye makan..hehe :)

    ooo, husband keje sibu ye..

    ReplyDelete
  3. piza ni kenyang sekejap je..nasi juga yg akan dicari..hihi..

    ReplyDelete
  4. Salam singgah sini atie....lama dah tak pergi makan pizza...teringin pula rasanya...hihi

    ReplyDelete
  5. Sib baik anak dan bapak selera sama.. kalo tak jenuh dok pakat bertengkaq nak makan apa kan.. hehhehe :D

    ReplyDelete
  6. Sesekali en suami balik luangkan masa sepenuhnya Atie
    Pa'e mesti puas hati..

    ReplyDelete
  7. kat tempat saya ni ada kedai pizza baru buka. milik orang Melayu kita. not bad...

    ReplyDelete
  8. hi atie, salam kenal... saya saya mmg fav la piza ni..

    ReplyDelete
  9. cian atiey.
    .rindu bertandang lagi ye atiey...

    ReplyDelete
  10. Hahaha...sama la kak..pizza ni klu 2,3 bulan sekali...

    ReplyDelete
  11. lama tak jumpa... bila mkn bersama pasti terubatkan rindu Atie... paling happy mesti pa'e. budak kan suka pizza.

    ReplyDelete
  12. Sedapnya...semalam baru melayan anak2 makan pizza.

    ReplyDelete
  13. paei gemarkan pizza ya..sedapnya.

    ReplyDelete
  14. Same lah Kita.dasar tekak melayu betoi hahaha.mkn lah Piza sedozen pun pastu mesti Cari nasi jgk ..hihi

    ReplyDelete
  15. Lama tak makan pizza..tengok korang makan teringinlah pula..hehehehe

    ReplyDelete
  16. suka anak-anak kalau dapat pizza kan ... kami pun baru makan pizza juga tapi domino delivery sajer. makan kat rumah lebih jimat hehe ;)

    ReplyDelete
  17. Baru nak tanya.....bila En Kuling balik.....nasib Atie ckp dah flight balik ke Sibu hihi...
    Sesekali sedap jugak makan Pizza...

    ReplyDelete
  18. berpisah jap ekk atie.
    mencari rezeki... jauh-jauh ni kasih syg erat lebih lagi!
    pizza ni sekali dlm satu dua bulan mesti aida and famili gi layan.
    last month baru sekali ngap pizza hut alhamdulillah...

    ReplyDelete
  19. Wah sedapnya makan pizza... raptkan hubungan kluarga.. :D

    ReplyDelete
  20. Haha.. samalag kita ya.. tekak melayu.. kalau ke piza atau kedai stik, hero2 la makan banyak, saya telan gitu2 je alas perut bg tak lapar kemudian..

    ReplyDelete
  21. bila tengok dua kali, rasa ngidam pizza hut pula ... dah lama tak dine in kat pizza hut :)

    ReplyDelete
  22. sedapnya pasti si boy hensem sukahati..hehe

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..