Tuesday, 17 November 2015

Masa yang terbaik untuk Makan..

AssaLamualaikum
Sharing is caring. Plan nak kurus masih berjalan walaupun progress sangat perlahan. Haha! Masa terbaik untuk kita ambil setiap makanan. Mana tahu boleh kita praktikkan kan? :
Aku kadang suka skip sarapan pagi. Pastu lunch kelaparan. Makan sedap. Malam kadang makan, kadang skip tengok keadaan. Haha! Bila En Kuling balik sini, asyik makan sahaja. Asyik mengunyah! Hahaha! Nak kena atur semula masa makan ni. Moga tahun depan dapat kurus seperti yang diharapkan. Asyik berazam, berjayanya tidak lagi. Hahaha. Jumpa lagi...

18 comments:

  1. slmt malam Atie, breakfast kaknoor rasanya ontime kul 8 tpi kalau lunch biasa nya 11.30 dah cau hahaha dinner pulak pukul 4.30 ptg camno tuh!! mengalahkan org china je kan

    ReplyDelete
  2. erm erm erm...kak yan jarang sarapan..lepas hubby pi keje..kak yan tdo balik..huhu

    ReplyDelete
  3. Salam singgah sini atie.....kalau diana sarapan pagi tak boleh nak skip tapi makan tengahari dan malam memang tak nak...petang jer lah makan...nak kurus juga...hihi...

    ReplyDelete
  4. DH BIASA MKN IKUT MASA KALAU TERLAMBAT PERUT KOMPLEN HEH..HEH..KERIUT2 BUNYINYA...

    ReplyDelete
  5. Same like me..azam xpenah miss tiap tahun tapi gapai idoknya hahaha

    ReplyDelete
  6. Gud Info Atiey... Mummy ni makan ikut suka je.. asal bole je..asal perut kenyang..heheheh :D

    ReplyDelete
  7. Biasanya makan malam lepas masak terus makan. dalam 6.30-730 malam

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah, kami setakat ni mmg makan ikut schedule....
    hehehe, breakfast lah yg paling wajib... dah la pagi2 lagi dah cari nasi :)

    ReplyDelete
  9. akak bekpes pagi2 dah cari nasik, lunch makan yang ringan2 je

    ReplyDelete
  10. ada lagi satu kak. makan tu kunyah sampai lumat baru telan. senang makan nak proses dalam perot

    ReplyDelete
  11. Knor mkn tk menentu,kdg tk mkn lgsung...

    ReplyDelete
  12. Kadang2 terlebih makan...macam mana tu?...huhu

    ReplyDelete
  13. terima kasih infor..kena taur makan juga baru selalu sihat

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..