Monday, 2 November 2015

Mood lemau a.k.a ngantuk..

Assalamualaikum
Pagi yang agak muram. Cuaca seakan menyuruh tido. Haha! Lemau lah. Seawal jam 4.20pagi dah bangun siap-siap. Nak balik ke LD, kerja. Si abang Pae pun nak sekolah masuk pukul 7.30 pagi. Risau juga kalau terlewat. Abang Pae siap pesan 'Ibu, teacher pesan sebelum pukul 8 pagi kena ada kat sekolah dah'.  Ye lah sayang! Takut sangat dia kalau lambat. Haha.
Ini pic di perjalanan pagi tadi. Damai suasana. Masa begini belum banyak kenderaan. So, En Kuling drive pun rileks sahaja. Dalam 2 jam setengah sampai lah ke Lahad Datu. Memulakan rutin kerja. En suami plak balik rumah sambung tidur lah tu. Tadi dia tanya anak kesayangan tu nak makan apa? mungkin nak masak lah tu. Dalam hati bagus juga ada orang masakkan. Haha! balik nanti tinggal makan. Sementara cuti ni dapatlah tolong apa-apa yang patut. Petang pula baru jumpa. 
Sekian. 

28 comments:

  1. Hari ni kerja mesti atie mengantuk kan...takpe balik rumah mesti happy suami ada,mungkin dah siap masak lagi.

    ReplyDelete
  2. Wah encik laling ada di rumah. Seronok kan balik kampung

    ReplyDelete
  3. Ohh masih bercuti lagi en kuling atie ye..
    Memang senang banyak atie kalau dah ada yg masakan..
    Kita tinggal makan aje hehehhe :D

    ReplyDelete
  4. Atie, lemau ingatkan En Kuling kat rumah ke? hehehe..

    ReplyDelete
  5. wah, tenang je jalan raya tu.kalo kat sini 7.30 tu dah jem..huhu

    ReplyDelete
  6. asalamualaikum atiey...atinya kat rumah ye atiey :-))

    ReplyDelete
  7. oooh cik abg ada yek... seronok lah...

    ReplyDelete
  8. damainya suasana pagi perjalanan pulang pun lancar jer atie kan

    ReplyDelete
  9. damainya suasana pagi..cerah tanpa jerebu

    ReplyDelete
  10. Ini yg Atie kerja asyik tengok jam aje kan:)
    Mesti rasa lambatnya nak balik..

    ReplyDelete
  11. wah.. ai suka suasana macam ni.. damai.. tenang.. ;)
    jiwa kampung gitu you.. ai like..

    ReplyDelete
  12. Kat sini pun mood lemau je, Atie. Cuaca memang mengajak-ajak ingat bantal & tilam :)

    ReplyDelete
  13. seronok sepanjang perjalanan aman damai camni..

    ReplyDelete
  14. Damai..tenang pemandangan jalan tu...

    ReplyDelete
  15. Tng jer..ingat salah masuk rumah tadi.
    Cantik simple,n tenang jer...

    ReplyDelete
  16. Tenang je pmndanhan jalan tu, setenang blog bru atie ni, simple n comel sgt..
    Kan atie , an best kalu en.asben yg masak2 n sedia sumenya..tinggal wife je yg goyang2 kaki smbil makan.. hahaaa tumpang berangan

    ReplyDelete
  17. wahh..pukul 4++ pagi dah bergerak balik..atas jalanraya pun tak nampak kenderaan...tenang pemanduan..best mcm ni..

    ReplyDelete
  18. Kat sini kan paginya lebih awalkan? Tapi macam ngantuk jer kalau saya hehe.

    ReplyDelete
  19. Baru sempat jenguk sini .. dah semakin menarik pula blog atiey ni ..kemas dan simple

    ReplyDelete
  20. memang tenang sungguh.. damai jer... singgah sini..

    ReplyDelete
  21. pasti hari ini kerjanya mengantuk :)

    ReplyDelete
  22. Okje tak suka jalan pagi pagi gitu Atie...tambahan pulak nak kena kerja pulak lepas tu. Ohhhh tidak! Mak sanggup lagi balik rumah malam tu. Boleh puas sikit tido hihi.......

    ReplyDelete
  23. Cantiknya pemandangan waktu pagi

    ReplyDelete
  24. sana cepat terang kan.
    aida 1st time ke sarawak tu, agak terkejut :) hi hi hi...

    ReplyDelete
  25. Di awal pagi memang tenang jer suasananya kat atie...Diana kalau nak ke tawau gerak dari sandakan pun awal pagi...hihi

    ReplyDelete
  26. cantiknya pemandangan dekat area rumah atie tu
    kat sini ngadap hutan batu aje tiap-tiap hari =)

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..