Thursday, 5 November 2015

Si abang Pae dan Pawagam

AssaLamualaikum
Masih cerita weekend kami baru-baru ini. Maklum bila ada En Kuling barulah ada peluang untuk ukur jalan. Kalau aku dan si abang Pae sahaja memang jarang keluar. Al-kisah hero aku tu dok sibuk sebut pawagam. Nak pergi pawagam katanya. Tengok iklan kat TV tak sabar-sabar dia. So, bila balik ke Tawau bawalah dia sebab di Lahad Datu tiada pawagam. Huhu! Ini 1st time tau si abang Pae tengok filem di pawagam. Haha! kesian kan! aku pun sebenarnya dah berkurun tak masuk. Last mungkin 7 tahun dulu. Hahaha.
Tengok tu muka excited! Hihi. 
Siap pesan jangan lupa beli Pop Corn dan minuman 
(iklan kat TV kan tengok wayang kena ada semua tu. Haha! pengaruh sungguh!)
Masa nak pergi pun dok bebel juga, En Kuling memang tak minat langsung nak masuk. Kalau masuk confirm tidur katanya. Nasib lah haha! so, aku dan adik-adik lah yang meneman si abang Pae. Demi anak! teman jak lah. Sesekali layan permintaan anak. Biar dia gembira.
Jumpa lagi..

24 comments:

  1. cian abg pae....teruja betul riak mukanya...pasti kat sekolah dia cerita dengan kawan2

    ReplyDelete
  2. Anak akak si kakak Nabilah tu pun sibuk ajak tengok wayang..
    Nanti bawa juga budak2 tu tengok wayang..

    Seronok sungguh si Pa'e ye ..

    ReplyDelete
  3. sesekali bwk anak masuk panggung, memang best :)
    an experience utk diorang.

    ReplyDelete
  4. wah abg pae dah pandai tengok wayang sekrang nie...hehehe..
    selalu dtg umah atie ni ..cuma diam diam jer lah ...:)

    ReplyDelete
  5. Teringat pula masa kali pertama bawa anak anak masuk pawagam memang happy sangat..

    ReplyDelete
  6. samalah mcm bujang sy...suka nau nak masuk panggung

    ReplyDelete
  7. yalah Atie kan kita ibubapa ni sanggup buat apa saja demi anak2 dan asalkan diaorag happy masuk pawagam pun pawagam lah kan, kaknoor pun dh berkurun tk mssuk pawagam ni haha

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah seronok abang Pae ye sayang tengok wayang...

    ReplyDelete
  9. sama dgn noor dh berkurun xmasuk pawagam...mesti pae'j happy nonton filem pilihannya.

    ReplyDelete
  10. seronoknya dapat tgk wayang..hehe..saya belum boleh lagi bawak Adam masuk..mahu kecoh satu panggung nanti..hehe

    ReplyDelete
  11. Wahhhhh sonok nye dpt tgk wayang.....kte tak pernah lagi bawak anak2 tgk wayang...bukan apa, ayah nye takut diorg buhsan...hihihihi boleh pulak pikir mcm tu...ahaks...
    Salam kenal, fiza dtg mengfollow, hihihihi ;)

    ReplyDelete
  12. Kalau anak saya, boleh diam duduk dalam tu. tapi kena sediakan pop corn dan air..

    ReplyDelete
  13. Asalamualaikum, salam kenal mbak :)

    senangnyaa si abang ditemani bunda .. finally, bunda ternyata kawan yang baik buat si abang.
    Film-nya bagus yaaa, sepertinya masuk box office ?

    ReplyDelete
  14. saya punye baru esok nak pegi cinema..bosan ngan keje nak rilek jugak..huhu

    ReplyDelete
  15. Menggembirakan kanak-kanak tu sunnah :)
    Sy x berani bwk ank tgk wayang.
    Mulut diorang mcm mesin popcorn.
    Nanti mengganggu ketenteraman awam :p

    ReplyDelete
  16. Seronok abg pa'e .. bestkn gembirakn hati ank.. kite pun rsa lega.
    Saly lgsung tk prnah gi tngok wayang.. kalu lah saly bpeluang pergi tentu happy mcm abg pa'e hihihi

    ReplyDelete
  17. salam jumaat atie ..
    tengok crita apa .. tk di crita pun .
    apapun, bg hati hero tu gembira ..

    ReplyDelete
  18. Happy je abg Pae tu....samalah ngan huby Wa ,,kalau bawa anak tengok wayang..dia mesti tido..hihiihi

    ReplyDelete
  19. Lma dh tk tengok wayang sesekali apa salahnya..kn

    ReplyDelete
  20. seronok abag pae yer ... ibu dia bawa gi cinema :)

    ReplyDelete
  21. Diana pun dah lama tak pergi tengok wayang ni....rindu pula...hihi...gembira lah abg pae mama bawa pergi tengok wayang...

    ReplyDelete
  22. samalah saya pun atie...dah berzaman tak masuk wayang
    padahal dulu saya antu wayang! semua cite baru nengok
    dah kawin payah sikit. bebaru ni aje tengok wayang
    ni kira cite kedua yang tengok dengan anak-anak =)
    janji anak happy kan? =)

    ReplyDelete
  23. Tengok cerita apa Atie? Jenuh mak besarkan mata haha....okje pun baru tengok wayang kat Tronoh hari tu....cite The Walk

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..