Thursday, 19 November 2015

Bertanyalah khabar mereka....

Salam Petang Khamis
Anak-anak yang jauh di rantau pasti mengundang rasa rindu pada ibu bapa. Kita pun nak balik selalu kadang ada kekangan. Zaman serba canggih ini semua hanya di hujung jari. Tanyalah khabar mereka. Jangan biar mereka mencari dan rindukan kita. Ibu bapa pun sekarang dah ada yang advance. Siap boleh sms, call atau What Apps. Tak kurang juga yang dah ada Facebook. So, tiada alasan untuk tidak berhubung kan? Selagi mereka ada, hargai lah orang tua kita. Peringatan buat aku juga. Jumpa lagi ya!..
*Orang yang taat kepada ibu bapa mendapat rahmat setiap saat. Jom audit diri!-Prof Dr Muhaya*.
 


20 comments:

  1. peringatan buat semua kan ... tapi saya dah tak ada mak ayah hurmm

    ReplyDelete
  2. Sedihnya..
    Dah talipon abah saya pagi tadi..

    ReplyDelete
  3. sedihnyer..semalam call mak,...sejam setengah berborak..tp rasa tak puas... nak jugak mak depan mata...apakan daya..dia lebih selesa duduk kat kpg..cium bau tanah..bau laut... dari duduk rumah batu... :'(

    ReplyDelete
  4. Tq atas ingatan ni atie...akk ni tumpang mak abah mentua je,mak ayah sendiri dah takde. Sykur mentua ada wasap senang nk borak skrg ni

    ReplyDelete
  5. Kakak dgn anak ppuan wasap tiap hari bila mereka kat U....tapi ank llaki payah sikit nk brhubung .




    ReplyDelete
  6. IBU AYAH XPERNAH LUPAKAN ANAK2 MOGA ANAK2 PUN GITU JUGA...

    ReplyDelete
  7. Terima kasih atas peringatannya ya...isi tabung Pae...

    ReplyDelete
  8. tapi satu sikap saya yang munkin kurang baik.... malas nak talipon. tak reti nak sembang apa melalui talipon...

    ReplyDelete
  9. makin tinggi teknologi makin jauh jarak dgn orang tua..sebab terlalu bz kejar dunia

    ReplyDelete
  10. Paling best kalau dapat jengok orang tua di kampung dengan menjengok secara bersemuka..

    ReplyDelete
  11. selalu call...tp seminggu sekali mesti balik tgk mak gak..rindu kalau lama2 x tengok mak

    ReplyDelete
  12. Tq Atie.....
    Ayah dan ibu, itulah permulaan kami.....huhu

    ReplyDelete
  13. in shaa Allah :)
    semlm jumpa abah mak aida.
    beberapa hari tido umah mak mertua.
    alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  14. selamat malam Atie
    betul tu yg masih ada ayahibu eloklah brtanya kabar kan..

    ReplyDelete
  15. semoga mereka yang jauh sentiasa sihat selalu...

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..