Tuesday, 6 May 2014

Hero Potong Rambut Lagi

AssaLamualaikum
Pengalaman bawa Pa'e potong rambut di salon. Memula dulu selalu sangat dia tak nak. Takut katanya. Hihi. Sekarang ni dah ok. Bagitau jak nak potong rambung laju dia angguk kepala. Anak Ibu dah berani. Cuma tu lah, kekadang dia gerak-gerak masa tengah potong rambut tu, Kejap jak duk diam pastu mula lah gerak kepala sana sini. Hehe!
So babah lah kena tenangkan.
Laju adik tu potong, sebab takut kang start meragam.
Muka sedikit serius:)
Siap sembang-sembang dengan abg potong rambut tu. Pa'e siap cakap 'saya ni Hagemaru Hakeda'. Haha! Adoi, dia start suka tengok kartun Hagemaru. 
Isk! macam mana lah nak tegah ni?
Selalu juga babah potong rambut dia. 
Tapi tu lah, kalau babah potong selalu Ibu tak berkenan. Hehe!
Rambut tumpis ni plak jenis cepat benar panjang. 
Memang kena selalu lah ke salon jawabnya.
WaSsaLam^_^

26 comments:

  1. ensem suda..kaksura pun ahad aritu baru bawak dua beradik tu potong rambut...si adiknya la..geli2 pulak..:)

    ReplyDelete
  2. Hagemaru? omaiiiii hihihihi

    makin hensem la abang pa'e kita lepas nie ;)

    ReplyDelete
  3. ada org geli bila di sentuh telinga . tu yg bergerak kot ... heheheee

    ReplyDelete
  4. ensem..

    oo..ni peminat hagemaru jugak ni macam Asiff..kikikiki

    ReplyDelete
  5. hamenaru yer..yang kat umah tu nak jadi ryukendo...
    hahaha..memacam la dorang nih..
    pa'e, kalo hagemaru takde rambut ler..kena sodok kasik licin atie..

    ReplyDelete
  6. hehehe hagemaru yang ini lagi encem lah !

    ReplyDelete
  7. hahaha... hagemaru...
    Anak2 pempuan nrl suka chibi maruko chan... jd yang bujang sorang tu kena tengok sekali...
    Potong rambut pendek baru lah encem Pa'e... ;)

    ReplyDelete
  8. Hhehehe iA kalau bawak g gunting rambut, kadang2 dia nangis kadang2 elok jer behave.. ikot mood dia hehehe

    pst: Mmg ramai org tua pun ske tgk hangemaru tu ekekke

    ReplyDelete
  9. Handsome. Rambut budak memang cpt panjang lah atie.

    ReplyDelete
  10. Bagus pae dah berani potong rambut.. bertambah hensem auntie tengok :)

    ReplyDelete
  11. Rambut budak lelaki memang cepat panjang Atie. Eh... bukan budak lelaki aje bapak budak pun sama kan.. sebab itu org lelaki sebulan- dua mesti gunting rambut..

    ReplyDelete
  12. kena buat fesyen rambut Hagemaru..haha

    ReplyDelete
  13. hehehehee...hensem hagemaru yg ni...

    ReplyDelete
  14. dah ada fav katun baru la tu..hahaha..pae dah besarrr x takut dah ye..

    ReplyDelete
  15. abg pa'e nie nak jugak dia pegi salon potong rambut..steady lak tuh...heheh
    kalau abg aidan tak tahulah camaner..yg ptong kat umah nie pun asik berperang jer..sikit2 dah rs gatal..sikit2 nak basuh..silap2 aribulan nangis..heheh

    ReplyDelete
  16. Kan hensem potong rambut... Hehe

    ReplyDelete
  17. Saya pun masa kecik2 dulu takut jugak nak potong rambut kat kedai.. lama2 biasa sebab bertahun2 potong dengan orang yang sama jer :D

    ReplyDelete
  18. selalunya rambut budak besar mcm ni cepat aje panjangnya.sama mcm anak.sedara

    ReplyDelete
  19. Rambut budak lelaki mmg cepat panjang atiey....shumi shamzi br jak gunting rambut hari tu.. :)

    ReplyDelete
  20. Si Jelita ni pulak pantang nampak salon, mesti nak cut cut hair tapi skang saya dah tak bawa dia potong rambut kat salon dah, sayang duit sebab rambut dia ni cepat betul panjang pun sama la cam Pae.

    ReplyDelete
  21. rare sgt suka kartun hagemaru.... hehehehe

    ReplyDelete
  22. hehee..comel je..tapi towards the end tu dah nampak muka boring dia..hehee..xpelah janji siap jugak potong rambutnya kan..hehee

    ReplyDelete
  23. Laaaaa nape tak snap rambut Pa'e yg dah potong Atie....teringin nak tgk style apa Mama Pa'e suh tukang gunting tu pesenkan...hehe

    ReplyDelete
  24. Budak2 ni mmg suka hagemaru.

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..