Friday, 6 June 2014

Suka nya Pa'e Main Warna

AssaLamualaikum
Aktiviti hujung minggu. Bosan sangat, so cari lah aktiviti yang menyeronok kan sambil bermain. Dah lama plan nak belikan Pa'e water colour. Masa jenjalan hujung minggu semangat beli water colour,  berus warna dan kertas. Suka lah dia mewarna sesuka hati walaupun agak comot. Kena sabar sikit lah ya. Silap-silap lantai sekali dia warna kan. 
Janji dia happy. Haha!
Tengok tu, suka dia. Macam-macam warna dia nak guna:)
Taraa... ini tapak tangan tumpis :)
"Ibu..abg Pa'e lukis muka Ibu".. katanya.. hehe!
Sebenarnya semua anak-anak suka main warna-warna ni kan? suka dorang kalau dapat conteng-conteng. Tapi kalau bab conteng dinding tu lain lah cerita nya. Haha! Baik belikan kertas warna yang besar tu, so suruh lah  dia conteng suka hati kat dalam kertas. Hehe! suka sangat bila tengok dia happy bermain-main dengan warna. Sekarang ni, balik dari kerja jak terus ajak Ibu main warna dan conteng-conteng. Layankan sahaja:)
WasSALam^_^

25 comments:

  1. ganas sangat muka ibu tu pa'e..

    ReplyDelete
  2. suka Pa'e ada ibu yg rajin melayan...besok2 mesti pandai meluis ni..:)

    ReplyDelete
  3. Bagus jugak buat aktiviti macam ni..sel2 otak berhubung..budak2 pun suka.. :)

    ReplyDelete
  4. tak sabar nk buat aktiviti gini dgn anak2.. tggu besar sikit bru leh wat

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum
    singgah pagi
    lama rasanya anum x blog walking
    hari ini ada peluang anum singgah ya
    keep in touch

    ReplyDelete
  6. antara aktiviti utk motor skill =)
    good job pae ^___^

    ReplyDelete
  7. Salam Jumaat Atie...
    Bagus aktiviti camni tuk anak2... biar dia melukis, mewarna, mengembangkan skil dia...
    Haha... camner muka ibu tu, Pa'e... :)

    ReplyDelete
  8. nak jugak ajar kasyah guna water color tp payahlah. adik die suka merayap kacau die...

    ReplyDelete
  9. aah la kan atie...anak2 ni suka benda2 macam ni..tambah lagi ada warna warni

    ReplyDelete
  10. belajar seni ni bole jadi kretif tapi saya belum cuba lagi, pandai Pa'e lukis muka mama dengan berus tu, cekap motoskilnya.

    ReplyDelete
  11. sbb warna nilah , jadi colorful dinding umah my kakak nih ... heheheee

    ReplyDelete
  12. wah ada bakat jdi pelukis terkenal Pa'e ni.. Sesetengah anak-anak kecil suka gunakan pelepah pisang dan berus gigi utk mewarna

    ReplyDelete
  13. sesekali bagi peluang, anak2 jadi gembira.. kita pun happy tengok anak gembira..

    ReplyDelete
  14. haruslah dilayan selalu tu Atie..kalau dah pandai, boleh suruh Pae lukis mural kat dinding rumah..

    ReplyDelete
  15. ibu suka melayan bertambah suka la abg pae

    ReplyDelete
  16. comelnya muka ibu abang pa'e lukis :)

    ReplyDelete
  17. Bagus tu Atie.. meningkatkan kreativiti Pae tu.. budak2 Memang suka dgn warna kan..

    ReplyDelete
  18. budak2 mmg suka sangat dapat berkarya… Kita yg kadang2 penat melayan… Tapi seronok kan tgk hasil lukisan mereka :)

    ReplyDelete
  19. seronok main water kaler nie kan abg pa'e ..siap pandai lukis muka ibu lg tuh..abg aidan blom pernah bg dia water kaler lg so far..boleh cuba jgk nie..tp kena extra careful lah ngan mamat sorang nie..:)

    ReplyDelete
  20. budak2 klu dpt kaler mmg suka..pantang sy klu suka menconteng dinding..harap2 anak2 kita dpt berkarya dengan betul atas kertas macam abg pae..

    ReplyDelete
  21. Belikan ajer kertas untuk menyelamatkan dinding rumah dari berseni2 hahahahaa :D

    ReplyDelete
  22. Boleh jadi seorang pelukis tersohor di dunia.Amin

    ReplyDelete
  23. itu muka ibu time garang kot ye kak hihihihi :p

    ReplyDelete
  24. best tau atiey main warna ngan anak anak..

    akak selalu ajak dorang mewarna kat taman. nyonteng sepuas hati hahahaha...

    comel jerk... wajah atiey abg pae lukis yer...

    ReplyDelete
  25. Sapalah nak diajak main kalau bukan mama kan Atie....Memang kena layankan ajelah...
    Kita kalau jadi budak pun harus suka jugak main water kaler nikan hehe....Tak payah nak kemas....cuma main aje

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..