Wednesday, 4 June 2014

Wordless Wednesday #52- oh Anak!

AssaLamualaikum
Less word di pagi Rabu ini. Gambar yang terkesan di hati ku. 
Dua gambar yang saling berkaitan: 
Fikir-fikirkan. Semua ada betul nya, kan?
WasSaLam^_^

21 comments:

  1. mmg sgt berkesan ayat2 tu.

    ReplyDelete
  2. Kata2 dari Ustaz Pahrol ni memang selalu terkesan didalam jiwa akak Atie.. suka beli bukunya dan layan blognya..

    ReplyDelete
  3. terkesan dengan ayat ustaz pahrol itu. kita ibubapa dan juga guru...

    ReplyDelete
  4. Anak orang anak kita...ambil peduli..tak salah jaga tepi kain orang pada tempatnya sekiranya ada keraguan jenayah...seperti isu semasa berkaitan keselamatan anak2...

    Itulah kefahaman bunda tentang gambar diatas..

    ReplyDelete
  5. Ye betul kerana anak-anak terlalu polos
    Moga tidaklah kita menjadi mak ketam..

    ReplyDelete
  6. Betul tu... Ibu bapa ibarat cermin buat anak-anak...

    ReplyDelete
  7. ibu bapa guru terbaik untuk anak2..dgn kita lah dia akan belajar semua perkara

    ReplyDelete
  8. salam rabu kak atie..cantik rumah baru ni ye..hehe

    ReplyDelete
  9. mmg sgt2 berkesan ayat2 tu

    ReplyDelete
  10. mmg sesuai kata2 tu...ibu bapa adalah guru yg terbaik utk anak2...

    ReplyDelete
  11. moga kita mampu jadi cikgu dan ibu bapa yang baik untuk anak-anak, amin amin

    ReplyDelete
  12. yup...peringatan yg bagus utk kita fikir fikirkan

    ReplyDelete
  13. Sangat terkesan Atiey .... moga kita jd ibu bapa yg baik dpt membimbing anak2...

    ReplyDelete
  14. Salam singgah ...tanggungjawab kita sebagai ibubapa sangat besar. Kitalah ibubapa, kitalah guru. Kitalah yang mampu membantu mencorak masa depan anak-anak.

    ReplyDelete
  15. Betullah penuh makna quote tu....tgh merenung renung ni.....Bukan mudah menjadi ketiga tiga insan kat atas tu....tp kalau saling menolong akan lahirlah insan yg terbilang!

    ReplyDelete
  16. Deep. Tak mudah nak jadi macam tu :)

    ReplyDelete
  17. pembelajaran itu bermula drp rumah ...

    ReplyDelete
  18. Sangat terkesan dgn quote tu... Moga kita menjadi ibubapa & guru yang terbaik buat anak2 kita... :)

    ReplyDelete
  19. Adakah kalau ibubapa itu sendiri adalah guru atau cikgu ..maka jadinya lagi bagus lah kan..:)

    ReplyDelete
  20. kata kata yg sangat tajam maksudnya

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..