Tuesday, 19 May 2015

Pertama kali Pae jumpa Dentist

Assalamualaikum
Tarikh dah tak ingat bila. Tapi dah agak lama juga. Gigi depan si abang Pa'e dah goyang. 2 batang pula tu sekali goyang. Kira gigi susunya lah. Nak cabutkan sendiri tak berani. Padahal masa kecil-kecil dulu bila gigi goyang selamba jak cabut sendiri. Haha! So, decide jumpa Dentist. Kebetulan kenal dgn dentist tu. Baik dan peramah. Senang sikit. Mula-mula abang Pa'e macam cuak juga, siap kata 'takutlah Ibu'. Babah biasalah dengan ayat psycho nya " orang lelaki kena berani". Haha!
Masa mendaftar lagi si abang Pa'e dah beramah mesra dengan staff di Pergigian tu. Siap cerita segala macam otomen dia. Haha! yang staff dan dentist tu melayan sahaja. Sampai lah masuk ke bilik procedure tak habis-habis ceritanya. Masa doktor sapu krim dan cabut giginya dia tak perasan kot. Sibuk bercakap. Hahaha! Tak sampai 5 minit rasanya. Alhamdulillah! Sekarang dah makin rajin gosok gigi. Tak perlu suruh dah. Dia tau sendiri.
WasSaLam^_^

27 comments:

  1. bagus abg pae rilex ja jumpa dentist..aiman sama bila gigi longgar ka jenuh nak cabut,sebut dentist ja bergenang dah ayaq mata.tak macho langsung.haha

    ReplyDelete
  2. Gigi budak belum ada akar Atie.
    Doktor sapu ubat bagi sebar sikit dah tak rasa
    Pa'e pulak jenis budak banyak cerita tak sedar gigi dah kena cabut:)

    ReplyDelete
  3. Singgah pagi..
    Peramah abg paé nie...bagus²...

    ReplyDelete
  4. dentist...tiidaaaak....yan nie sampai sekarang trauma cabut gigi...tahniah abg pae sebab berani....

    ReplyDelete
  5. bagus abg Pa'e ni...cabut 2 batang sekali ker..

    ReplyDelete
  6. hehee!!..ayat power dari seorang ayah memang lebih kurang sama bunyi nya..

    ReplyDelete
  7. bagusnya pae...tak takut pun ..macam upin dan ipin.Anak2 kakak yg awal2 dulu rajin juga bawak kat dentist tapi bila dah yg kemudian2 ni biasanya si ayah lah yang jadi doktor gigi...

    ReplyDelete
  8. sama je ayat tu dengan suami akak,agaknya orang lelaki memang mcm tu ye..hehehe

    bagus pae tak takut jumpa dentist..

    ReplyDelete
  9. Bagusnya Pae. Takda masalah negara pun yang timbul masa pi jumpa dentist ya. Kalau sayalah, anak tak seberapa takutnya, saya yang berdebar lain macam :)

    ReplyDelete
  10. Teringat masa mule2 jumpa dentist. takut semacam. nasib doc baik. hehe ^^

    ReplyDelete
  11. syabas abg pa'e kerana berjaya dalam perjumpaan pertama dengan dentist..strong boy kan..abg aidan lum pernah jumpa dentist so far kecuali nurse2 yang dtg check gigi kat sekolah jer..tak tahulah kalo jumpa kan boleh seberani abg pa'e ke tak,,,hehehe

    ReplyDelete
  12. nak jugak bw kasyah gi dentist tp mak die sendiri takut..acaner??? hehehe

    ReplyDelete
  13. wahhh gud boy sangat abg pa'e sampai tak sedar gigi dah cabut yer..
    peramah sangat ni..

    ReplyDelete
  14. bagus Pae ni... ralit bercakap sampai tak sedar yg gigi dah kena cabut...

    ReplyDelete
  15. saya ngeri bila dgr bunyi alat utk korek gigi , dululah . sekrg x tau lah alat tu ada bunyi lagi ke idak ...

    ReplyDelete
  16. Hahahaha peramah betul Pa'e ni.. omg I cant imagine kalau he and Jelita truely meet, she will definately love him.

    ReplyDelete
  17. kena ajar dia berani pada jarum pulak!

    ReplyDelete
  18. Bagusnya..dia relax je.
    Anak saya pun ..kira dah kena check gigi jugak ni. Tapi belum berkesempatan bawa ke dentist.

    ReplyDelete
  19. rilex nya abg pae tu, tak takut langsung salute lah

    ReplyDelete
  20. good boy pa'e. tak takut punnn. hehehe.

    ReplyDelete
  21. Assalam atie,
    waaaaaaaaaa
    tererla pa'e cabut gigi
    auntie pun panakut pahit tau3

    ReplyDelete
  22. Yg tua2 pun suspen dik..nikn budak2

    ReplyDelete
  23. Bagus Pae ni....berani. Syok bercerita pasal otomen tak sedar gigi dah tanggal ye Pae

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..