Monday, 18 May 2015

Produk HOKO

AssaLamualaikum
Sekadar berkongsi produk jenama HOKO ni. Aku tak pasti sama ada ianya ada di semenanjung atau tidak. Kalau disini memang agak terkenal jugalah. Produk yang berasaskan koko. Kalau diikutkan Sabah memang pengeluar koko utama suatu masa dulu. Masa kecil-kecil dulu selalu dapat makan buah koko segar, sebab arwah bapa kerja bersebelahan kilang koko. Hehe!
Yang ini selalu kami makan dengan roti. Coklatnya pekat & sedap!
Chocolate stick kegemaran abang Pa'e. 
Ala-ala Choki-choki lah ni

Kalau ikutkan aku ni memang hantu coklat dan semua produk yang berasaskan koko. Abang Pa'e plak macam dah kurang minatnya pada coklat. Dah beralih kepada makanan berasaskan strawberry. Sama macam babahnya kurang minat coklat. So, Ibu selalu layan coklat/produk koko sorang-sorang. Tiada saingan, Haha! 
*Di Tawau memang ada MUZIUM KOKO tapi kami belum pernah pergi. Nanti kami terjah!*
WassaLam^_^

24 comments:

  1. Assalamualaikum Atie.
    Tak pernah pulak nampak produk ni. Tapi sapu bahan2 berunsur coklat kat roti atau biskut, memang best.

    ReplyDelete
  2. tak pernah lagi nampak produk ni...kat sabah je ada kot

    ReplyDelete
  3. macam tak pernah tengok jer kat sini..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum kak atie.... eija pun suka coklat juga tpi lebih suka strawberry pulak sekarang ni boleh geng dengan abg pa'e :) macam tak pernah nampak brand ni kalu kat semenanjung.. mungkin ada tapi tak semua tempat

    ReplyDelete
  5. rasanya memang takde di semenanjung..

    ReplyDelete
  6. Kakak tak jumpa lagi brand ini di tempat kakak
    Kalau ada nak juga cuba.

    ReplyDelete
  7. assalam atie,salam isnin juga...belum pernah nmpk lagi ada kat sini jenama ni atie....anak kakak Iman pantang jumpa coklat ...suka sangat ,..
    masa budak2 dulu kakak selalu juga makan buah koko sebab ada tanam keliling rumah....tapi anak2 kakak pokok koko pun tak kenal.

    ReplyDelete
  8. Anak-anak akak masih lagi peminat no satu coklat ni Atie.. kalau sapu roti pun dengan coklat Nutella tu.. Kat sini pun akak tak nampak jenama HOKO ni.. kalau ada nak gak beli..

    ReplyDelete
  9. SB pon an2 coklat. baguslah tu kalau sorang2 je minat coklat..tak da saingan..hehehee!!

    ReplyDelete
  10. Tak jumpa lagi jenama ni di sarawak atie. Tapi part mkn koko. Fuh teringat masa kecik2 selalu mkn koko fresh time arwah atuk masih hidup dulu. Rindunya saat itu...

    ReplyDelete
  11. tak penah jumpa .... lagi sedap drpd nutella ??

    ReplyDelete
  12. Singgah pagi...
    Sedap...coklat....

    ReplyDelete
  13. mcm tak pernah jumpa tp mcm best jugak... yelah org asik try nutella... kalu ada produk tempatan apa salahnyer mencuba kan...
    nnti kalu dh pg muzium koko share lah ek kt sini

    ReplyDelete
  14. Lagi bagus dari nutella agsknya ys
    Menarik :)

    ReplyDelete
  15. produk yang menarik ni..
    pernah makan buah koko msa kecik-kecik dulu..sedapnyer

    ReplyDelete
  16. salam. hee sedapnya coklat ;p;

    ReplyDelete
  17. terliur nampak coklat..feveret yan tu atiey :-))

    ReplyDelete
  18. Kt sini tk pernah jumpa jenama tu..

    ReplyDelete
  19. rasanya takde belah sini. kalau teringin nak kena mintak akak pos lah hihiihihhi :p

    ReplyDelete
  20. mujur bukan hantu cokelat.. klu x mesti dah terliur baca entry ni... :p

    ReplyDelete
  21. Kalau tengok pada jenama tu rasa macam pernah jumpa. Yang chocolate spread tu ajelah. Tapi tak pastilah kotnya nama lebih kurang sama tapi serupa sebenarnya...

    Saya pun bab coklat tak berapa minat sangat. Kalau ada, kita tibai. Kalau takda, hidup masih boleh diteruskan gitu :)

    ReplyDelete
  22. rasa macam pernah jumpa juga jenama ni,cuma tak pernah beli

    ReplyDelete
  23. Assalam atie,
    hat gambor last tu rege dia bapa???
    iols slalu beli cekelat ghoper itu brand hersheys
    mahai he3
    sekali sekal boleh la
    buat habuan celup buah he3

    ReplyDelete
  24. produk sabah la ni ... sat gi sampai lah kat semenanjung .

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..