Friday, 29 May 2015

Pokok Tecoma ala-ala Bunga Sakura

AssaLamualaikum
Fuh! lega! Lepas sudah beban tugasan minggu ini. 
Tinggal tunggu follow up minggu hadapan. 
Alhamdulillah! bolehlah cuti-cuti hujung minggu dengan senang hati. 
Kami nak balik kampung ni, ke Tawau jak pun. Lepas kerja nanti InsyaAllah terus balik. Hehe! 
Lokasi : Persisiran Trausen atau Haiway Tawau

Pokok ini akan mengeluarkan bunga dan akan gugur ke tanah dalam masa setahun di waktu-waktu tertentu. Cantik kan? ala-ala di Korea pula. Di tepi pantai
inilah tempat lepak-lepak sambil hirup udara petang. Apa pun selamat berhujung minggu semua. 
Sabah bercuti Isnin nanti (01/06/15) sempena Pesta Kaamatan @ Pesta Menuai.
Bye. Jumpa lagi.

22 comments:

  1. hari ni baru tahu nama pokok ni.
    boleh lah feeling2 duk korea.

    ReplyDelete
  2. memang cantik sangat,nampak macam dekat oversea pulak

    ReplyDelete
  3. CANTIKNYA BUNGA-BUNGA BERGUGURAN DI PANTAI TAWAU...SELAMAT BERCUTI HUJUNG MINGGU ATIE.

    ReplyDelete
  4. Selamat bercuti Atie..
    Seronok jumpa keluarga di Tawau kan..
    Disini musim bunga tu dah habis..

    ReplyDelete
  5. Assalam atie,
    waaaaaaaaaaaa
    santek laaaaaaa view tu

    ReplyDelete
  6. Yelah Atie....cantik mcm bunga Sakura....kat sini pun ada pokok cenggitu, cantik kalau tgh berbunga . Rupanya bunga Tecoma eh...baru tau..... hihi...

    ReplyDelete
  7. MasyaAllah cantiknya.. ingatkan kat atie pi Korea...

    ReplyDelete
  8. MasyaAllah cantiknya.. ingatkan kat atie pi Korea...

    ReplyDelete
  9. selamat bercuti, Atie..panjang kan cuti hujung minggu kita nanti ni..yeaayy!!

    ReplyDelete
  10. indah...
    bila lah aida dpt jejak kaki ke sabah ni.
    asyik tertangguh aje planning.
    cuti skola kali ni aida kursus.
    anak-anak balik umah atok nyer aje :)

    ReplyDelete
  11. Cantik bunga ni.. Sekali bunga mmg byk ..

    ReplyDelete
  12. Macam ada kat jepun! bunga sakura gugur ke bumi. =)

    ReplyDelete
  13. klu x mention tawau , mmg pasti fikir kat oversea . selamat bercuti atie ...

    ReplyDelete
  14. Office colleague saya tanya kenapa saya nak cuti hari Isnin nanti, kata saya sebab sambutan Pesta Kaamatan kat Sabah dan Hari Gawai di Sarawak *_* Punyalah takda kerja nak menghabiskan cuti katanya...

    Cantiknya pemandangan ni. Macam tak percaya aje kat Tawau jerk. Ingatkan kat Korelahkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah...typo error pulak si rabun ni.... Korea! Korelah takda dalam peta dunia ~_^

      Delete
  15. cantiknya kakkkkkkkkk

    memang feeling ala2 korea ni hihihihihi

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum. Saya ada jual anak pokok tecoma pink dan putih. Harga sekarang rm15 dan rm20. Ketinggian lebih kurg 2kaki.Harga akan meningkat ikut saiz anak pokok.Lokasi kami di Sungai Besar Selangor. Berminat sila wasap saya 01115545971 (RJ)

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..