Wednesday, 13 May 2015

Sekadar Usaha, Semua Dari-NYA!

AssaLamualaikum
Nak cerita Rabu lepas 06/05/15 ada sesi berjumpa Doktor Sakit Puan. Biasalah untuk mendapatkan segala nasihat, kot-kot boleh bagi adik kat abang Pa'e tu. Hikhik. Dah tak tertahan gamak nya siap request nak adik. Macam hari-hari dah dia cakap benda yang sama. Orang-orang pun asyik bertanya bila nak bagi dia adik. Aku just suruh Pa'e berdoa. 
Doa abang Pa'e bila dia dah start cakap tentang adik. "Ya Allah, bagilah abang Pa'e adik"
Fuh! sayu juga hati aku. Huhu! 
moga doa mu dikabulkan nanti. Amin.
Ada beberapa test lah yang doktor advice suruh buat. Tunggu dan lihat dahulu resultnya. Umur dah makin meningkat, so kena usaha lebih. Hehe! Moga semuanya dipermudahkan.
WasSaLam^_^

21 comments:

  1. usahalah atie... mana tau ada rezeki pa'e lepas ni nak dpt kawan...

    ReplyDelete
  2. semoga dipermudahkan ... inshaaAllah

    ReplyDelete
  3. Moga ada rezeki insyaallah. ..SA doakan yang terbaik...moga allah permudahkan. .amin...

    ReplyDelete
  4. Aamiin... semoga Allah kabul kn doa abg pa'e.. sayu hti rase..
    Teruskn usaha atie, smga Allah permudahkn urusan atie..Allah dengar permintaan tulus dr hamba2Nya.

    ReplyDelete
  5. salam atie,
    cuba amalkan makan habbatus sauda campur ngan madu..husband n wife amal..habbatus sauda kan ubat segala penyakit kecuali mati kalo ikut sunnah..pastu perbanyakkanlah solatul hajat n berdoa terutamnya pada waktu bgn tahajud..n bersabar...inshaallah..

    ReplyDelete
  6. InshaAllah Atie..
    Akak doakan semoga atie dikurniakan zuriat kedua
    Dan segala usaha dipermudahkan Allah..

    ReplyDelete
  7. semoga doa pae'ei termakbul insyaAllah...abg dh xsabar nk bermain dgn adik tu.

    ReplyDelete
  8. insyaAllah ada rezeki nanti...aminnn

    ReplyDelete
  9. Insyaallah atie, ada rezekinya nanti..yg penting kita usaha. Selebihnya doa dan tawakal je

    ReplyDelete
  10. Saya cukuplah dengan 2 + 1. Dah letih...

    ReplyDelete
  11. Insyaallah ,ada lah tu nanti atie...mudah2an doa abang pae terkabul juga.Cian pae tak ada kawan ya..

    ReplyDelete
  12. moga sumernya dipermudahkan..Aamin!

    ReplyDelete
  13. Assalam atie,
    he3
    comei jer abang doa nak adik yer :)
    atie, kita ni cuba setakat mampu, tapi janganla bebankan sangat diri tu yer
    ada rezeki Alhamdulillah tau3
    pa pun chaiyok3

    ReplyDelete
  14. Usaha tangga kejayaan :)
    Semoga semuanya dipermudahkan...aamiin

    ReplyDelete
  15. Selagi rajin berusaha In shaa Allah atie

    ReplyDelete
  16. moga ada rezeki pae dapat adik baru :-))

    ReplyDelete
  17. Semoga segalanya dipermudahkan ye Atie..semoga murah rezeki dan dikurniakan cahaya mata lagi secepat mungkin..Amin..

    ReplyDelete
  18. moga dipermudahkan kak. moga murah rezeki akak sekeluarga aminnnn. abg pa'e bosan la tu takde kawan dekat rumah kan

    ReplyDelete
  19. Moga ada rezeki merasai pengalaman itu sekali lagi. Kalau dah hari-hari minta adik, memang kena usahakan sungguh-sungguh ni, Atie ~_^

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..