Wednesday, 4 September 2013

::Aku Terluka...

AssaLamualaikum
Aku terluka. Haha. Tajuk macam tajuk novel. Isk! bukan hati yang terluka tau, tapi jari ini terpotong oleh kecuaian sendiri. Huhu! sakitnya Tuhan saja yang tahu. Darah mengalir banyak. 1st time tau luka besar. Memang pedih. Malam tak boleh tido. Rasa nyilu je, menyucuk2 rasanya. Memang dugaan. Kisahnya nak potong hujung serai.
Punya semangat guna pisau daging.
Angkat tinggi ala-ala nak potong ayam tu last-last terpotong jari.
Ya Allah! nasib baik jari tak putus.
Punya sakit, keluar air mata. Kelam kabut babah cari kopi nak hentikan darah. 
Yang lucunya babah jenis tak boleh tengok darah, boleh pitam dia. Lepas tolong bubuh kopi kat jari cepat je dia jauh-jauh. Takut tengok darah. Haha! Adoi. Isnin pagi ke A & E Hospital, siap kena sound kenapa tak datang semalam, kalau tidak kena jahit. Uiks! dengar kena jahit tu yang kecut. Oleh kerana dah lewat, depa just cuci, balut dan bagi suntikan Tetanus. Erm! jadinya sekarang dua-dua tangan jadi sakit, kiri sakit terpotong, kanan sakit kena suntikan (bengkak). Tapi still boleh menaip. Hihi.
Dugaan dibulan September!
*Orang tua dulu-dulu selalu guna kopi untuk hentikan darah*
WasSaLam^_^

27 comments:

  1. siannyer makk., ahaha, blog harus diteruskan.,kanns

    ReplyDelete
  2. huhu sakitnya 2 kakak...cubaan..sabar jak kak

    ReplyDelete
  3. Ya Allah..kesiannya atie..sabar yer..moga cepat sembuh...

    ReplyDelete
  4. ciannyer atie..sib baik tak terputus..moga cepat recover yer..

    ReplyDelete
  5. Allahuakbar kak..
    dpt nisah bayangkan gaya cerita akak tu. huhu nisah dgr pon ngilu..
    cepat2 sembuh kak.. jgn selalu bungkuskan luka tu, nanti lembab lambat pulih..

    ReplyDelete
  6. aduiii..pernah kenaaa...sakitnya. pun nak potong serai jugak. ngeri bila teringat2 balik...memang mcm nak terputus..huhu..tp balut2 camtu aje. tak pergi klinik pun

    ReplyDelete
  7. Dapat rasa sakitnye..moga cepat sembuh jari tu Atiey..

    ReplyDelete
  8. luka terkena pisau daging memang lebih sakit jika terkna pisau biasa..tak kena jahit ke?..elok titik kan dengan minyak gamat

    ReplyDelete
  9. baca tajuk macam sentimental.. baca entry.. lagi sadiss.. pheww... sakit tuu... semoga cpt baik..

    ReplyDelete
  10. Bc tajuk mmg agak sentimental tp bila bc entry huhu rasa sakit juga...dptbygkan rasanya cam mana.sabar ye n take care

    ReplyDelete
  11. Loorrr siannya... jage diri baik2 tau.. lain kali double hati hati..

    ReplyDelete
  12. seriaunya sy baca kak.. hehe.. lain kali hati2 tau.. paling takut kalo luka kena pisau. hihi..

    ReplyDelete
  13. Ohhh,guna kopi? tak pernah tau pun. Hehehee...berkesan ?
    Get well soon :)

    ReplyDelete
  14. Terus terasa aduhai sakit nya... dpt plak bygkan cane....

    ReplyDelete
  15. Macamana boleh tak perasan Atie.....
    Hayun pisau punyalah tinggi okje dah dpt agak luka dia macmana.....

    ReplyDelete
  16. Ya Allah macma tu skali nak potong serai. Harap tak lama la luka ni kan, cepat sembuh yer. Walau luka di jari jer, tapi still sakit denyut2 pedih kan. Orang tua2 mmg pakai kopi, tembakau, sarang labah2 pun ok jugak.

    ReplyDelete
  17. Tgk pun tau dh rasa sakitnya. Moga cepat sembuh

    ReplyDelete
  18. Terasa ngilunya atiey......tp semangat nak taip post tetap ada...hehe

    ReplyDelete
  19. oucchh!baru nmpk gmb kt blog..mcm jari niesa plak yg berdenyut2 tgk...

    ReplyDelete
  20. seb baik tak ape2 next time hati2 yer

    ReplyDelete
  21. semoga cepat sembuh ye Atie..Tapi baru dapat tau kopi boleh stopkan darah..info baru ni..nanti boleh cuba..hihihi

    ReplyDelete
  22. alahai...nanti hati2 yer atie kalau guna pisau... ila baru tahu nie..kopi boleh hentikan darah ek?? hehe..sib baik cik abang xpitam kan.. semoga cepat sembuh yer atie

    ReplyDelete
  23. hadui aTie camna tepotong tu..siannya..
    cepat sembuh ya..

    ReplyDelete
  24. ha.. kopi. tak sangka sekarang ni masih ada yg amalkan. kalau my hubby dia memang tak akan letak kopi. ngomel panjang kalau akak cakap letak kopi kat luka.

    dulu kan, my third abang tu, potong nangka terpotong jarikat hujung sampai putus. mak cari hujung yang terputus darah masih ada, pas tu mak sambung dan letak kopi. sampai sekarang ok je jarinya. cuma kat hujung tu jadi senget.

    bila tengok jari dia memang tercuit nostalgia lama.

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..