Wednesday, 18 September 2013

::Raya IT-2013...

AssaLamualaikum
Sambungan ENTRY INI. Pada 9/9/2013 last week bersamaan Isnin, kami pun buat Rumah Terbuka IT. Memang meriah.
Ramai juga staff yang datang memeriahkan termasuklah Pengarah Hospital. 
Makanan semua sold out. 
Puas hati sebab penat lelah berbaloi juga akhirnya. 
Di bawah sebahagian gambar makanan yang sempat di snap.
Penat lelah memasak memang berbaloi. Tapi sorry takde plak gambar masa ramai tetamu tu. Maklum masing-masing sibuk melayan tetamu & memastikan hidangan mencukupi. Gambar Laksa Penang pun tak sempat snap, sebab tuannya sudah letih yang melampau. Untuk makluman Laksa 10kg ikan tu memang aku buat sendiri dari menyiang ikan (hubby ada tolong kejap), merebus & memisahkan tulang. Pergh! 1 malam tak tidur you all. Tak dapat bantuan, sebab semua pun sibuk dengan tugas menyediakan hidangan masing-masing. Habis je majlis, memang mata dah berbintang-bintang, pening2 lalat. Haha! apapun kami semua happy:)
WasSaLam^_^

24 comments:

  1. wahhh..bestnyer ada mcm2 hidangan...memang berbaloi la camni..:)

    ReplyDelete
  2. banyaknya makanan atie..ada beberapa yang zee tak pernah dengar pon..
    waduhhh sampai 10kgs ikan tu kalo zee memang takde la nak buat..10ekor pon dah pening nak pisah tulang ni kan pulak 10kgs..

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah seronok kan buat open hse gini sekali sekala..ygpenting dapatsambutan.

    ReplyDelete
  4. wuaaaa...sedapnya mknan....keja keras ye kak atie.. :)

    ReplyDelete
  5. Memang nampak cantik dan kemas Atie...makanan pun banyak dan tersusun cantik...tak sia sialah bersengkang mata nak menjayakan rumah terbuka tu hehe puas hatikan...

    ReplyDelete
  6. Meriah. Banyak tu atie 10kg ikan. Apa pun puashati jugakan...

    ReplyDelete
  7. tapai aiskrim.. bambangai.. cam best je.. x penah rasa..
    anyway, kerabu mangga pria tu unik sgt nama dia.. hehehe

    ReplyDelete
  8. Dua ini yg kakak rasa nak tahu resepi:-

    1. tapai aiskrim
    2. kerabu mangga+peria

    Mesti sedap ni:)

    ReplyDelete
  9. banyaknya menu...tapai aiskrim...kn bg resepi tuu

    ReplyDelete
  10. ada tapai ais krim la..buat terliur jer...tahniah sbb rumah terbuka tu berjaya sampai abis makanan...tgk org makan..mesti rasa puas hati kan..

    ReplyDelete
  11. Banyaknya makanan.....mesti siok ni kan atiey..berbaloi bah walaupun penat.

    ReplyDelete
  12. Tengok makanan yg dihidangkan... memang syokkkk nak habiskan Atie :)

    ReplyDelete
  13. meriahnya makanan kak.. terliur pulak cikna tengok.. huhuhu..

    ReplyDelete
  14. wahh banyak tu Atie buat laksa..larat pulak tu..memang terbaik lah...berbaloi sangat bile suma makanan habis kan..tapi tapai aiskrim tu first time nampak..rasa sedap tak?hihihi

    ReplyDelete
  15. banyaknya menu... kalau akak le terus terkam. nyum nyum

    ReplyDelete
  16. haduh aTie..banyaknya dimasak tu..tabik lah sama aTie..10 kilo bah tu..

    ReplyDelete
  17. haduh aTie..banyaknya dimasak tu..tabik lah sama aTie..10 kilo bah tu..

    ReplyDelete
  18. haduh aTie..banyaknya dimasak tu..tabik lah sama aTie..10 kilo bah tu..

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..