Sunday, 1 September 2013

::Rindu Tangisan Bayi...

AssaLamualaikum
Happy weekend! Keinginan untuk memberikan seorang teman buat budak tumpis ni memang meluap-luap! Cuma aku redha. Allah belum mahu menunaikan hajat kami. 
Dan kami percaya pasti ada hikmahnya. 
picture :Fb
Ramai yang selalu bertanya " tak nak adik ke Pa'e?. Tak nak menambah ke? Bukan tak nak adik, cuma belum ada rezeki. Allah belum nak bagi. Itulah jawapan yang selalu ku beri bila orang bertanya. Sabar je lah! kekadang soalan-soalan begitu mengganggu emosi, cuma tak nak memikirkan sangat. Kerana aku percaya kita hanya mampu merancang tapi menentukan hanya DIA. Allah yang SATU.
WasSaLam^_^

13 comments:

  1. I feel exactly the same, of course la nak tambah kan, tapi tu la... kita merancang dan mencuba, tapi Allah dah tetapkan yang terbaik. Kalau ada rezeki, ada lah. Insya Allah sama2 kita doakan keluarga kita semakin bertambah yer Atie ;)

    ReplyDelete
  2. Tak pa sabar tau... saya pun harap macam tu jugak.... kita sama sama berdoa ye...

    ReplyDelete
  3. insya allah nanti ada la rezeki. ..jangan putus asa ye

    ReplyDelete
  4. terus berusaha & berdoa kak. inshaAllah ada rezeki nanti.. ;)

    ReplyDelete
  5. ala tomey2 semuanya baby2 nie..hehe

    manusia mmg tak pernah puas bertanya, teruskan usaha n doa.Insyaallah akan menyusul adik pae nti..:)

    ReplyDelete
  6. takpa, sabar nanti mesti ada rezki yang tu Atie, aminnn...

    ReplyDelete
  7. Bersabar yer tie..mmg semua ibu inginkan adik tuk anaknya kan..bila sampai st tempoh keinginan nak preggy lg mmg terasa sgt..tuh yg sy rs dl.buat bykkan solat hajat sblm subuh atie..plus makan habbatussauda ngan madu..amalkan..inshaallah

    ReplyDelete
  8. Doa banyak2 atiey.....lepas tu jgn terlalu pikir nak pregnan sbb klu tertekan/stress mmg x jd tu.. mcm aku dulu juga. sbb tu damia beza 3 thn dgn shamzi....setahun cuba pregnan x menjadi...huhu

    ReplyDelete
  9. anna harap sis sabar banyak2 k.. insyaallah, nanti akan ada rezeki dari ALLAH..

    ReplyDelete
  10. chaiyok2 kak!!
    ok la tu, at least akak dh ada penyeri idop.. kami?? terkunci mulut, xtau nk jawab apa.. besar ujian ALLAH bg :')

    ReplyDelete
  11. Yelah...setiap org berbezakan Atie...ada yg senang ada yg susah....Sabar dan kuatkan usaha lagi hehe....
    Okje dulu mmg plan, kalau tak mmg lekat aje hehe...

    ReplyDelete
  12. Mulut org tak boleh nak elak dr soalan yg bg mereka biasa sebab mereka tak ditempat kita. Biasalah tu.. Inshaallah adalah rezekinya tu nanti. Semua kuasa Allah

    ReplyDelete
  13. usaha lg kak in shaa allah ada rezeki nanti

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..