Thursday, 19 September 2013

::Budak "cucu"....

AssaLamualaikum
Kisah budak yang tak boleh sebut "S". Kesian! Bila sebut susu pastu akan jadi 'cucu'. Haha! Memang sekarang ni Pa'e pelat bila sebut S & R. Selalu juga latih dia sebut, 
tapi belum berjaya. Hari-hari lah dengar "Ibu, buat cucu bah untuk abang Pa'e"..
Anak-anak you all ada tak yang tak boleh sebut R & S? 
budak masyam kusut masai...haha!
Malu konon! 
Banyak kerja menunggu. Kena slow BW hari ni. Hehe
Moga hari ini memberi keceriaan pada kita.
WasSaLama^_^

28 comments:

  1. haha.. standard la tu kak.. budak2 memang susah sebut S..

    ReplyDelete
  2. anak-anak buah saya. 2 org tak pandai sebut S & R.. hehehe

    ReplyDelete
  3. mal tu ibu ambil gambar dia minum susu..siap tutup muka

    ReplyDelete
  4. biasalah tuh tie masih kecik lagi..lama2 bolehlah inshaallah..aidan dulu takleh sebut jugak..tp skrang nie alhamdulillah semua lancar..:)

    ReplyDelete
  5. Biasalah Atie jgn bimbang lama-lama boleh nanti.
    Nama pun masih kecik lagi. Cuma kita kena rajin selalu betulkan...

    ReplyDelete
  6. hehe.. pelat lagi rupenye.. xpe kak.. practice makes perfect.. latih lagi k.. chaiyok2 abg pa'e :)

    ReplyDelete
  7. Nanti oklah tu atiey...shamzi pun dah 5 tahun kadang2 masih pelat lagi....hehe

    ReplyDelete
  8. Dulu masa sek rendah,sy ada seorg kawan yg bermasslah utk sebut R. Agak lama juga rasanya utk dia berubah sebut R dgn betul.

    ReplyDelete
  9. Masa kecik jer tak boleh sebut tu Atie... esok besar eloklah sebutannya tu :)

    ReplyDelete
  10. Assalam Atie
    Betul tu lama2 oklah
    Ank sedara akak sorang pelat gitu, jd bhn usikan le he hee

    ReplyDelete
  11. yg xpandai sebut tu lah yg bg diorg nmpk comel..hihi

    ReplyDelete
  12. comel je pelat cm tu..hihi..

    ReplyDelete
  13. dah standard bebudak yg baru pandai bercakap..kekadang bila naik manja sikit, susu jadi shushu..

    ReplyDelete
  14. hehe..sweet je..macam Aqil plk, still pelat R..kelakar jugak n susah nak betul kan..huhuhu

    ReplyDelete
  15. hehehe terbayang2 btp cutenyer dier bila sebut cucu tukan !

    ReplyDelete
  16. hihi.. buat cucu?? comelnya pa'e.. ;)

    ReplyDelete
  17. Dulu iman ada juga yg tak boleh. Tp skrg alhamdulillah. Takpelah.. cute je dgr. Lama2 oklah tu..

    ReplyDelete
  18. kecik lagi..mungkin dah besar sikit boleh sebut dengan betul...

    nak cucu..hehe

    ReplyDelete
  19. hehe..comel jer sebutan tu..Qis plak kan Atiey pelat huruf F..sebutan F jadi S plak..contohnye kalau dia sebut five jadiknya sive..huhu..risau gak ni tahun depan dah nak sekolah..

    ReplyDelete
  20. Hehe..sama jugak anak sulong eina, gitulah pelatnya, tahun depan nak sekolah dah..huu..

    ReplyDelete
  21. nanti pae akan cakap betul dengan sendirinya.stantard la umo baya2 diamacam tu..aiman dulu macam tu jugak.sayang jadi tayang..lagi teruk.haha

    ReplyDelete
  22. Faiqah Alhamdulillah... sebut betul "susu"...

    ReplyDelete
  23. ALah tak yah risaulah Atie budak kecik mmg cam tu! nanti okkk

    ReplyDelete
  24. tu kira mcm standard la, kebanyakkan budak memang sebut cucu. tapi anak akak sebut shu shu..

    anak sedara akak lagi best. sebut "K" as Hay.

    ReplyDelete
  25. alolo..malu2 kucen si Pa'e bah hehe..
    anak sy sbut nenen aTie hehe

    ReplyDelete
  26. alolo..malu2 kucen si Pa'e bah hehe..
    anak sy sbut nenen aTie hehe

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..