Tuesday, 3 September 2013

"Ibu.. Abg Pa'e mo makan Pizza"...

AssaLamualaikum
Abg Pa'e dah pandai request bila nak makan sesuatu. Last week memang dua tiga kali juga dia sebut " Ibu, abg Pa'e nak makan pizza". Tengok iklan kat TV lah tu. Yang ibu ni selalu penat memanjang bila balik kerja. Tak laratnya nak keluar. Dua tiga hari jugalah baru tertunai hajat budak tumpis tu. Kesian plak. Tak sampai hati tak bawa. Pergi lah pizza bertiga dengan Babah. 
menu Ibu & babah. Pizza seketul tak sempat snap.
Bila dah dapat pizza makan nya 1 slide je. Lebihnya bawa balik juga. 
Esoknya tu dia sambung makan.
Tak sampai hati bila tak tunaikan hajat anak. 
Sayu rasa bila anak minta sesuatu. 
InsyaAllah akan cuba tunaikan, asalkan jangan minta yang pelik-pelik ya nak! :)
WasSaLam^_^

23 comments:

  1. Klu anak2 dah request atiey, kita mmg akan tunaikan hajat dorg wlupun tertundah....x sampai hati kan tolak permintaan dorg. huhu

    ReplyDelete
  2. Macam itulah naluri kita apa lagi kemampuan pun ada kan Atie.
    Makan satu slice pun dah kenyang kalau Pa'e tu..

    ReplyDelete
  3. Tak sampai hati kan? iklan tv mmg mempengaruhi.. :)

    ReplyDelete
  4. Lagi best kalau ibu bikin sendiri pizza kan pa'e ;)

    ReplyDelete
  5. heheh..kak tie..saya pun kalo balik sabah, ni lah salah satu request dkt abg2 dan kakak saya..hihihi..

    ReplyDelete
  6. Dah pandai demand pizza yer abg pa'e..abg aidan tak gemar pizza sbb rs sauce dia kot..dia cuma mkn base jer..hehe

    ReplyDelete
  7. permintaan anak2 ni xsmpai hati nk tolak kan...nyummy pizza

    ReplyDelete
  8. mmg gitu la biler da jadi mak-mak ni, permintaan anak2 terutama bab makan ni, mmg x sampai hati biler x tunaikan...

    ReplyDelete
  9. betul la. kalau dh jadi mak2 memang rasa sedih pulak kalau tak dpt tunaikan. ahmad pun suka makan piza ati. sikit2 piza..huhu

    ReplyDelete
  10. Owhh JJ pun dah pandai request especially bila dia nampak iklanatau lalu depan kedai. DIa tunjuk sambil cakap "pizza pizza" sambil usap perut dengna lidah jilat2 bibir. Boleh ker tak sampai hati tak bagi kan. Hahaa

    ReplyDelete
  11. mo makan pizza ye abg Pa'e...xperlah sikit pun..asalkan makan kan Pa'e..nanti makan banyak2 yer..supaya cepat besar =)

    ReplyDelete
  12. Alahai.. bestnya abg Pa'e dapat mak mcm nie.. penyayang :)

    ReplyDelete
  13. nak jugak la mkn pizza..untung la Pa'e..

    ReplyDelete
  14. budak besar pae tu bukan makan byk mana..dh dia terngin kena la tunaikan..suka la pae dpt makan piza

    ReplyDelete
  15. sebab pa'e teringin je kot. tu yg mkn tak byk.. hihi.. mesti comel kan time dia request tu..

    ReplyDelete
  16. Waaa...baiknye ibu dia... ^_^
    Betul,In selalu tengok ibu bapa berusaha tunaikan permintaan anak-2 dye tak kira cepat atau lambat <3

    ReplyDelete
  17. Yelah.... tengok iklan bukan Pa'e je terliur, okje pun kadang tu terliur hehe...

    ReplyDelete
  18. ya bah aTie..nda sampai ati nda dibawa kan..
    nda kisah lah cepat ka lambat yg penting tertunai permintaan anak..:)

    ReplyDelete
  19. betullah kalo anak minta makan in sha Allah akan dibelikan jugak. tp kalau mintak mainan, fikir byk kali..hehe

    ReplyDelete
  20. Wah bestnya makan Piza..Aida pon teringin nak mkn..tunggu Jumaat lah..hihihi

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..