Monday, 2 September 2013

::Kajang to LCCT-KLIA-Tawau...

AssaLamualaikum
Last cerita raya keluarga kecilku kot! Hehe. Perjalanan balik dari Kajang to Tawau. Erm! korang nak tahu sepatutnya kami balik ke Tawau pada 13/8/2013. Tak jadi balik sebab tertinggal flight Air Asia petang tu. Tertinggal OK! adoi. Burn tiket rm350. Ujian betul! Nasib baik boleh cool lagi. Anggap perkara tertinggal flight tu ada hikmah! redha je. Huhu! Bila tertinggal flight, kena lah beli tiket lain kan, so petang itu dari LCCT terus ke KLIA cari tiket MALINDO AIR. Murah banyak berbanding tiket Air Asia yang kami tanya. Gila beza harga yang ketara. Air Asia RM977, Malindo Air RM437 (untuk 3 orang). So, betul-betul masin cakap Pa'e yang nak naik flight colour lain bila balik Sabah. Malindo Air Boeng warna putih dan ada pramugari-pramugari yang lebih cantik. Hehe! :)
Kesian kat budak tumpis tu pukul 4.00am dah kena kejut. Kena bergerak awal ke airport, takut kes tertinggal flight berulang.Huhu! dengan mata masih mengantuk angkut masuk kereta, tidur lah dia sementara tunggu sampai KLIA. Dekat 45minit juga dari Kajang ke KLIA. Sampai airport terus check in, flight pukul 7:50am. Tengok lah gaya budak tumpis tu dalam flight sibuk dengan topeng muka ultramannya. Ibu nak pegangkan pun tak mau. Nak snap picture semua kena pakai topeng tu. Sabor jaklah! Alhamdulillah sampai Tawau pukul 10.20am. Syukur perjalanan pergi balik kami menyeberang Laut Cina Selatan dipermudahkan. 
Sekaligus merapatkan silaturrahim dengan keluarga di Bumi Malaya:)._
WasSaLam^_^

20 comments:

  1. alhamdulillah dah selamat sampai

    ReplyDelete
  2. Alhmdlh da selamat sampai....

    aduhhhh plng seriau tertinggal flight....

    ReplyDelete
  3. teringgal light ker tie..hmmm dah nak jd kan..sib baik murah jgk tiketnyer..flight malindo tuh negara mana? abg pa'e dlm flight pun boleh berultarman lg yer..:)

    ReplyDelete
  4. tertinggal flight pernah terasa mula mula berhijrah di semenanjung.. hahahaha menangis kak.. kakakaka

    ReplyDelete
  5. sukalah pae dpt naik kapal terbang kaler lain.peramugari lawa2 lak tu.hehe..

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah selamat sampai...burn la duit bila tertinggal flightkan.naya btul.yg penting...dpt bersya bersama2 familikan.suka pae ye dpt nsik flight lain plak hihi

    ReplyDelete
  7. tertunai juga hajat pa'e tu.. takpela kak, asalkan selamat sampai kan.. ;)

    ReplyDelete
  8. missed flight?? cane leh jadik tu.. dugaan sungguh.. huhu.. abg pa'e nk jd atomen lak ke.. hihi

    ReplyDelete
  9. Hai nampaknya Air Asia dapat bonus lebih le hujung tahun ni hehe...

    ReplyDelete
  10. Masin mulut Pa'e betul-betul jadi.. nak naik kapal warna lain
    Oh tambang tapi murah jauh oklah tu...

    ReplyDelete
  11. huhu!!!tertinggal flight ke? hikmahnye merasa naik malindo air…..hehe

    ReplyDelete
  12. Nasib baik dapat tiket murah ye Atiey...ramai gak yg kata melindo murah dari AirAsia..dapat gak Pa'e merasa naik kapal terbang warna lain..masin mulut dia.. :)

    ReplyDelete
  13. Nasib baik dpt flight murah kan atiey.....yg penting selamat balik ke sabah.....:-)

    ReplyDelete
  14. Tercapai juga hajat pa'e kan :) baru tau ttg flight lain yg murah ke Sabah.

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah slmt smpai pun....owh nsb la dpt flight yg murah ni kak

    ReplyDelete
  16. BAnyaknya beza harga flights. Hahaha I dulu pun few times tertinggal flights, mmg geram .

    ReplyDelete
  17. niesa xpernah lagi tertinggal flight...mmg tkt kalau tertinggal..jenis gelabah..hukhuk..mesti Pa'e byk dpt duit raya kt sana..ehe.. ;)

    ReplyDelete
  18. betul2 masin mulut Pa'e aTie..:)
    beza jauh jg harganya tu aTie..

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..