Saturday, 21 September 2013

::Bermalas-malasan...

AssaLamualaikum
Happy weekend semua! Yuhuu, hari ini hari bermalas-malasan bagi diri ku. Haha! cuma kesian plak kat budak tumpis tu, selalunya dia bangun awal. So, tak kan lah anak dah bangun ibunya nak tido lagi kan. Ku gagahkan lah jua diriku untuk 'sedikit' rajin. Haha! 
picture:google
Aktiviti hari ini : 1. Buat sarapan untuk budak tumpis (babah sarapan di tempat keja) 2. Masak untuk lunch (kalau rajin..haha!) 3. Tengok tv tengah hari sambil tidurkan tumpis. 4. Petang - gosok baju untuk kerja Isnin-Jumaat. 5. Malam- masak untuk dinner (kalau rajin, kalau tak makan luar..hehe)
6. Tido^_^
Ok tak aktiviti kami hari ini? hahaha.
WasSaLam^_^

17 comments:

  1. salam atie….yuhuuuu…suka la wording tu. energy saving mode. hahaha!!!!nak tiru la gak tapi not today le sbb kat sini harini school & mommy pun busy le jugak…esok le tekan mode energy saving….have a nice weekend atie ye

    ReplyDelete
  2. wuaaa...untung la boleh bermalas-malasan hari ni kak..kesian kta org kena kerja..hihi..selamat beristirehat kak atie.. (^_^)

    ReplyDelete
  3. bermalas2 ala2 santai gitulah kang..ummu nie jadual weekend ngan hari biasa lebih kurang samalah jgkwpun big boss ade kat umah..sebab terikat ngan sikeciktuh kan..

    ReplyDelete
  4. Bermalas-malas? Ada yg kebulur pulak...huhuhu..malas ke tidak..tetap kena ligat di rumah ni.

    ReplyDelete
  5. Mulut tiga senang diatur Atie. Kalau nak bermalas-malasan pun apa salahnya. Kakak kalau cuti pun sama banyak makan luar. Hari sekolah/kerja tak dapatlah...

    ReplyDelete
  6. Atie, baguslah perancangan tu..nak tiru gak yang part iron baju kerja siap2 tu..hahahhaa..selamat berhujung minggu okey..take caree..

    ReplyDelete
  7. wahh rajinnya kak gosok stok baju utk seminggu terus.. hehe..

    ReplyDelete
  8. Bestnya dpt bermalas-malasan.. akak sabtu adalah hari yg penuh dgn kerja rumah huhuhu :(

    ReplyDelete
  9. wah ok la..kata nak safe energy kan.muahaha..

    ReplyDelete
  10. Sekali sekala berpeluang mode saving energykan hihihi

    ReplyDelete
  11. Tertarik plak ngn gambar tu.. boleh pkai ayat nie untuk masa hadapan. Ayat cover dahhh.. Hehe

    ReplyDelete
  12. Aah, weekend mmg masa uk bermalasan, tidur lambat, bangun lambat. Tp kdg2 byk kunjungan kahwin di hujung minggu, takpe dpt bersosial sikit.

    ReplyDelete
  13. besnya dapat bermalasan...save energy tuk minggu seterusnya

    ReplyDelete
  14. taklah malas sgt tu... weekend biasanya masa untuk bersantai bg org bekerja.. mkn d luar ambil peluang jln sama. Betul tak?

    ReplyDelete
  15. Yang bab masak tu memang kadang2 malas kalau hujung minggu kan atiey.....hehe

    ReplyDelete
  16. Wah dah siap plan hari ni punya aktiviti yeh Atie....bab menggosok tulah yang malas tu hehe

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..