Friday, 6 September 2013

::Oh Ibu Bapa Termasuk lah aku...

AssaLamualaikum
Salam Jumaat.
Moga kita terus memperbaiki diri untuk menjadi ibu bapa terbaik. Amin! 
Belajar dan terus belajar. Ya Allah, moga kami dapat menjadi contoh terbaik pada anak-anak kami! Bimbinglah kami ke arah hidup yang ENGKAU redhai. Amin!
WasSaLam^_^

32 comments:

  1. Amin....
    Sama2 perbaiki diri kan atiey, aku pun kadang2 termarah juga anak2 ni wlupun kesilapan kecil tp lepas tu menyesal pulak. Minta maaf kat anak dan terangkan napa aku marah dorang tadi. huhu

    ReplyDelete
  2. In SHaa Allah.... done sedekah nuffnag jumaat ni yer

    ReplyDelete
  3. Betullah tu... kakak setuju benar. Sebab itu kakak sedih bila ada anak yg kena pukul. Tak salah sediakan rotan. Macam kakak ada rotan tau di rumah tapi kakak pukulkan rotan ke dinding, meja atau lantai. Dengar bunyi rotan pun mesti dah takut. Tapi sekarang dah besar semuanya senang sikit Atie...

    ReplyDelete
  4. aminn!salam jumaat..ehe.. :)

    ReplyDelete
  5. Kita harus la terus cuba dan mencuba. Macam JJ kalau dia tumpahkan air, mmg dengan sendirinya dia ambik towel and bersihkan... but then lepas tu direnjis renjis di pilis more so dia boleh main lap lap. Owhh disitu kesabaran saya mmg dicabar hahahhaa.

    ReplyDelete
  6. mmg kena bnyak bersabar.. proses learning katanya.. moga kita ibu2 bnyak bersabar. chaiyok!

    ReplyDelete
  7. Kdg2 kita memang tahu tapi susah nak praktikkan

    ReplyDelete
  8. sy ni kadang2 hot temper gak.dulu la..skang ni dah kurang sikit..dh byk sabar gak la..mungkin sbb umur dh meningkat...apa pun kena berusaha lebih gigih lagi menjadi lebih sabar dengan kerenah anak yg pelbagai..:)

    ReplyDelete
  9. tq share...mmg kita ibu bapa perlu banyak bersabar dan belajar.takut kesilapan kita mendidik anak2 bakal merosakkan hidup dan keyakinan mereka nanti.

    ReplyDelete
  10. salam atie ..
    utk menjadi ibu bapa pun perlu ilmu membesarkan anak2, utk mereka menjadi manusia yg berguna.

    ReplyDelete
  11. belajr dan terus belajar aTie..In Sha Allah..tq berkongsi aTie..:)

    ReplyDelete
  12. kena sabar bebanyak kan nk didik anak2 nih...

    ReplyDelete
  13. aminnn...betul tu... masa2 camni lah kita berpeluang untuk bagi tunjuk ajar kat anak2 =)

    ReplyDelete
  14. thanks memperingati. Budak kecik kat umah tu paling rajin tumpahkan barang. air ke, nasi ke, segala glanya yg berada di dalam bekas. hehehe

    ReplyDelete
  15. aggggghhhhh.... bila bacani rasa sangat kerdil .. memang nak mengelakkan benda2ni..

    ReplyDelete
  16. marah kt anak selalu instead of bg nasihat kat diorg mmg x elok..besar nati diorang akan memberontak.

    ReplyDelete
  17. kadang2 memang terlepas. tapi cepat2 say sorry. apakan daya, manusia biasa. akan cuba menjadi yang lebih baik. thx for da sharing.

    ReplyDelete
  18. tq share...dan mengingatkan sesama kiter...moga kita sama menjadi ibu bapa terbaik...

    ReplyDelete
  19. mOrning kak..
    slamat mendidik :)

    "WE HAVE BEEN MARRIED FOR 5 YEARS, 5 MONTHS & 5 DAYS"

    cantik no tu.. smoga mahligai yg dibina utuh selamanya. amin!!

    ReplyDelete
  20. ouh..peringatan untuk diri aida jugak..terima aksih atie..perkongsian yang berguna..

    ReplyDelete
  21. Tulah kan Atie...bukan mudah nak sentissa positif ....
    Tulah kesalahan Okje sebenarnya....

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..