Tuesday, 17 September 2013

::Persediaan Raya IT-2013...

AssaLamualaikum
Tak habis lagi cerita tentang sambutan Raya. Hehe! Walaupun Syawal sudah berlalu, kami tetap teruskan dengan Rumah Terbuka bagi unit kami. Rumah Terbuka IT 2013. Tahun lepas kami tak buat, so tahun ni kami buat dengan budjet rm3000. Banyak tak? Kami buat persediaan untuk sambutan Raya IT dua hari iaitu pada Sabtu & Ahad 7-8hb/09/2013. Terpaksalah ku angkut lagi budak tumpis tu ke opis sebab pengasuh cuti Sabtu tu. Sukalah dia datang opis. Kesana kemari berlari. Hehe!
Ada seorang budak kecik di situ:)
Penat tak terkata. Tapi memang puas hati sebab ramai yang datang memeriahkan. Makanan pun pelbagai. Katering campur setiap staff kena bawa sejenis hidangan. Kira port luck lah. Aku ditugaskan memasak hidangan Laksa Penang sebelanga dengan ikan 10kg. Uiks! letih den nak masak tu. Ada lagi hidangan sampingan yang aku masak iaitu Ayam Masak Lemak Cili Api. Nantikan sambungan cerita sambutan Raya IT 2013 kami:)
WasSaLam^_^

20 comments:

  1. ASSALAMUALAIKUM.
    budak kecik kalau di bawa ke tempat keje kita memang excited diorang, sama je kalau nani bawa, asyik berlari dlm ofis, hehehe...
    Ramai yg membantu.. penat tapi hasil yg terbaik.

    ReplyDelete
  2. wah xabis g open house...bestnyerrr hihi

    ReplyDelete
  3. Amboi Laksa Penang....mai le semangkuk kat Okje ni hehe
    Banyak tu Atie...pakai tin sardin je le senang!

    ReplyDelete
  4. Rajinnya unit IT Atie.. berhias bagai tu... mesti meriah... perggghh byk tu 10kg ikan buat laksa... :)

    ReplyDelete
  5. Atie kerjakan sorang2 ke 10kg ikan tu!! Kalau KZ mau menangis! Jemput ke rumah baru KZ.

    ReplyDelete
  6. wuaaaa...masih rayyaaaa..bestt nyaa...

    ReplyDelete
  7. Nampak cantik hiasan tpt open hse tuh kan..3000 tuh oklah tuk semua staff kang..tambah2 ade laksa penang yg sedap..pandai atie masak tuk byk2 kan..:)

    ReplyDelete
  8. 10kg ikan!! Jenuh Atie nak mengasing tulang ikan..
    Tapi mesti meriah dgn makanan kalau dah macam tu gayanya.

    ReplyDelete
  9. Mesti ko terrer masak laksa penang ni kan atiey....:D

    ReplyDelete
  10. laksa 10kg ikan?pengsan..haha nk siang ikan n asingkan isi n tulang tu yg lece..ke main bander je semua? terbaiklah mak tumpis ni..hehe

    ReplyDelete
  11. Besar budget nya, confirm meriah tambah pot luck lagi tu. Uikkss see orang terror masak jer yang diberi kepercayaan buat laksa penang ni ;) bravo u.

    ReplyDelete
  12. seronok kalau ramai yg ringan tulang membantu macam ni !

    ReplyDelete
  13. byk nya nak masak kuah laksa 10 kg? mesti sedap Atie masak, sbb tu dapat tempahan :)
    tak sabar tunggu entry seterusnya :)

    ReplyDelete
  14. wahhh meriahnya kak siap bertukang bagai.. heheh.. bestnya dapat tempahan.. ;)

    ReplyDelete
  15. 10kg..banyaknya tu aTie..mesti aTie pandai masak laksa penang tu kan..;)

    ReplyDelete
  16. wahh ..happeningnya..siap buat renovation lagi kan...memang besar-besaran ni..hihih

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..