Thursday, 12 September 2013

::Jus Kurma+Kismis LENO...

AssaLamualaikum
Ada sesiapa yang minum Jus Kurma+Kismis ni? Memang baguskan. 1st time aku minum masa di rumah kakak ipar di Klang. Perut masa tu rasa tak selesa. Kak Ipar bagi minum, lepas minum alhamdulillah memang rasa selesa sangat. Esoknya sakit perut terus hilang. Request dengan kak ipar nak beli bawa balik Sabah. Tu yang terus ke stokis Leno Shah Alam. Beli 2 botol dan bawa balik. Sesuai untuk seisi keluarga. Pa'e pun minum. Tapi yang bestnya, jus kurma ni juga menambahkan selera makan budak kecik tu. Kuat makan dah sekarang. Tak macam selalu, pandai skip makan. Bertambah-tambah selera makan Pa'e. Terkejut juga.






Cuma bila cari kat google Jus Kurma Leno ni macam tak terjumpa plak. Ada pun jenam lain. Mungkin baru lagi kot. Tu yang ramai tak tau. Janji khasiat kurma&kismis tetap sama.

*Hubby dah request kalau tak jumpa juga di Sabah ni, kena lah order dari Semenanjung minta tolong dengan Kak Ipar*
WasSaLam^_^

23 comments:

  1. Kurma n kismis mmg byk khasiatnya. Pernah juga saya minum jus kurma tapi jenama lain bukan leno

    ReplyDelete
  2. rasa berminat lak bila baca entri nie...sbb hubby pun sll sakit perut..tp mana nak dpt kan kena balik dl..
    tak sabarnak tgk pa'e membesar lg nie...hehe

    ReplyDelete
  3. bgus ni.. tuk milk booster pun ok agaknya... =)

    ReplyDelete
  4. bgus minum jus kurma ni.. sodapp.. tp xpenah minum jenama ni.. selalu wat sendiri.. hehehe

    ReplyDelete
  5. Sekarang dah banyak product yg dihasilkan dari kismis dan kurma.
    Selain makanan sunnah juga ternyata baik tak rugi kalau consume..

    ReplyDelete
  6. tk pernah try...wah baguslah kalu camtu..ken try gak ni

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah, sekarang banyak kan Kak, produk2 makanan sunnah ni. Gunakan dgn niat ibadah & ikut sunnah Nabi, besar pahala insyaAllah... ;)

    ReplyDelete
  8. Akak pun minum jus kurma + kismis ni Atie, anak2 akak pun suka... sedap katanya :)

    ReplyDelete
  9. brand LENO mmg sdp kak.. dulu kite pernah keje kat ctu.. sllu la bli soursop ngn sarsi.. best! kurma x penah lg la

    ReplyDelete
  10. mcm pernah dgr je jenama ni. mcm pernah minum soursop nya. tapi memang susah sket nak cari ni

    ReplyDelete
  11. tak pernah jumpa kat sini...nak cari lah..mesti bagus kan..

    ReplyDelete
  12. wah bagus ni, bolehlah kalau nak cuba kan !

    ReplyDelete
  13. Mesti maniskan Atie....makanan sunnah tu....senang ada 2 dalam 1...khasiat pun banyak, mama pun tak sakit perut dah hehe....Selera Atie camne?

    ReplyDelete
  14. Salam..saya Tak pernah cuba lagi ..tapi yg kiter th kurma & kismis ni memang banyak khasiatnyer....

    ReplyDelete
  15. Bgus untuk anak2 ni..untuk perkembangan minda ke kan kak?dah terbukti kurma ngan kismis mknan rasulullah saw :)

    ReplyDelete
  16. boleh tambah selera kak? ni yg nak cuba ni.. nak cari la nanti.. tq share kak..

    cikna baik2 selalu.. harap akak pun sama tau.. ;)

    ReplyDelete
  17. Tak pernah rasa lagi... kalau ada saya pun nak beli nak JJ try, selera makan dia sangat kurang skang ni.

    ReplyDelete
  18. akak tak beli pun. tapi sekorang dok gila makan extract prune yg LENo punya tu.

    ReplyDelete
  19. belum pernah rasalgi ni aTie..mau try lah pula ni..

    ReplyDelete
  20. kurma n kismin ni kita semua dh tau khasiatnya..dh jadi jus mmg mudah nak minum

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..