Monday, 30 September 2013

::Parent Nowadays - Adakah Benar??...

AssaLamualaikum
Erm! mungkin 75% inilah realitinya.
Harap anak-anak faham tugas ibubapa zaman sekarang. 
Tapi apa yang lebih penting KITA kena lebih faham tanggung jawab kita pada mereka. 
Tugas mendidik amanah Allah yang tak boleh dipandang remeh 
dizaman yang serba mencabar ini.
Moga kita dapat memikul amanah ini sebaik mungkin. 
Moga Allah permudahkan segalanya. Amin! 
WasSaLam^_^

17 comments:

  1. iskkk ada yg terkena pada saya... terima kasih share perkara yg sedarkan saya ni...

    ReplyDelete
  2. lebih kurang la atie... nak kena kaji balik diri sendiri ni..huhu

    ReplyDelete
  3. salam atie
    ade betulnya apa yg dikatakan tuh..beli macam2 tapi yg diperlukan oleh anak2 nie adalah perhatian..bila tgk anak sendiri barulah tahu hakikat sebenar anak2 yg tengha membesa nie,,

    ReplyDelete
  4. bila ditulis sebegitu, baru tersedar...huhu...

    ReplyDelete
  5. Semoga dipermudahkan..amin! :)

    ReplyDelete
  6. but for KA sesibuk mana pun kita kena luangkan masa untuk anak2 juga !

    ReplyDelete
  7. Tapi kakak rasa kakak bukan ibu-bapa yg digambarkan. Harap-harap boleh bertahan selagi mereka masih memerlukan kita. Tak apalah penat sikit tapi itu tanggungjawab kita kan Atie... jgn sampai terabai anak sendiri sebab akibatnya kita juga yg menyesal..

    ReplyDelete
  8. anak2 memang faham atie..tapi mereka tetap nak kita luangkan masa dan masak untuk mereka

    ReplyDelete
  9. Tak boleh dinafikan tu Atiey....sebab tu lah akan sedaya upaya hargai masa yang terluang untuk anak2 dan keluarga....:D

    ReplyDelete
  10. Hopefully not la kan. Papa JJ pun duk bersungut mengeluh dia tak spend banyak masa with JJ, kesian jugak I rasa, tapi ok la kot malam2 tidur melekat bawah ketiak papa nya.

    ReplyDelete
  11. mgkn segelintir je kot kak.. anak amanah Allah.. didik mereka sebaiknya,k?? :)

    ReplyDelete
  12. Amanah Allah yg seharusnya dilaksanakan dengan sebaiknya :)

    ReplyDelete
  13. terasa lak saya bila baca nih..tu la kan masa bersama anak-anak tu amat berharga tiada nilai harganyer kasih dan sayang belaian manja kita itu yang membentuk mereka menjadi insan2 terbaik disamping beri didikan yang sempurna...

    ReplyDelete
  14. Aida mengaku yang aida lah orang yang disebutkan di atas..semoga selepas ini akan lebih insaf..amin..

    ReplyDelete
  15. Oh...teruknya kita sebagai mak bapak kan Atie...tp mmg ada betulnya tu!

    ReplyDelete
  16. Itulah realitinya.. Tpi apa yg x kena di sekolah cikgu yg kna... Slh sndiri tak nk plak koreksi diri..

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..