Saturday, 20 July 2013

:: IFTAR apa Hari ini??...

AssaLamualaikum
Happy weekend semua! Masak apa petang ni untuk juadah berbuka? 
Aku dok terbayang-bayang Tomyam untuk menu berbuka. Ditambah dengan ikan masin masak asam. Cukup lah untuk makan berdua. Masak pun simple-simple sahaja. Takut kalau masak banyak berlaku pembaziran. Tak mau lah kan. Weekend ni lah baru dapat merasa masakan sendiri untuk berbuka. Selalunya dok tunjuk di bazar Ramadhan sahaja bila hari bekerja. Kelam kabut balik kerja, memang tak sempat masak. Sekadar buat air bolehlah. Selalunya sampai di rumah dalam pukul 5.20pm. Kami di Lahad Datu ni berbuka pukul 6.25pm. Apa pun janji dapat berbuka bersama keluarga tersayang kan?
WasSaLam^_^

7 comments:

  1. assalam,

    bunda masak ayam masak hitam, tempe berlada dengan petai, sup sayur campur....cekodok manis dan sagu gula melaka...

    salam ramadhan dan selamat berbuka...

    ReplyDelete
  2. berbuka makan sup tadi.. simple2 je.. janji kenyang.. ;)

    ReplyDelete
  3. ya betul tu kak

    sy pon tak sempat nakmasak utk berbuka.

    sahur pon buat yg ringkas je.jnji panas dan simple

    ReplyDelete
  4. noe x ada idea lagi...baru nak BW hari ni..silap2 makan kt kedai jer...hehe...

    ReplyDelete
  5. OKje pulak terbali Atie.... hujung minggu giliran OKje tunjuk nasi bungkus je hehe...

    ReplyDelete
  6. sana awal sikit kan aTie..di kk sini skrg berbuka 6:34 ptg

    ReplyDelete
  7. Salam ramadhan Kak.. Kelambatan sda ucap. Hehehe

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..