Thursday, 4 July 2013

:: Ceritera Teh Pandan, Manggo Sago & Pau Ayam...

AssaLamualaikum
Hari-hari yang dipenuhi dengan aktiviti makan dan minum. Ada sahaja yang nak dicuba dan dimakan. Selalunya kami suka mencari tempat-tempat baru untuk makan bila keluar bersama Kuling & Pa'e. Tapi bila tekak rasa tak serasi memang akan balik semula ke tempat yang selalu kami pergi. Contoh macam di KHADIJAH IKAN BAKAR tu. Dah kerap sangat kesana tu.
1.Yang ada layer hijau tu Teh Pandan Special. Nyaman bila membasahi tekak.
2. Sebelah tu Manggo Sago. Jus mangga yang dicampur sagu.
Pau Ayam. Besar. Lembut & sedap!
Korang makan apa lunch tadi? Tadi kami beramai-ramai pekena sup tulang. Mabless makan ditengah hari buta. Macam manalah berat badan tak bertambah kalau asyik mengunyah jak. Haha! :)
WasSaLam

9 comments:

  1. tak pernah cuba teh layer tu...setiap kali pergi kedai lupa nak order..haha

    ReplyDelete
  2. manis la teh layer tu..tak kena ngan tekak..;p

    ReplyDelete
  3. Air mango..best2..besaqnya pau..:D

    ReplyDelete
  4. pandan special tu nampak sangat menarik lah

    ReplyDelete
  5. air tu..dua2 x pernah rasa..

    ReplyDelete
  6. Pauuu! lama jugak tak makan..suka makan pau kacang dengan ape ntah nama XD lupa..hehe
    Sis,kalau ada sesiapa yg minat bce novel,blh ler ajak dtg ke blog In kalau ingin membeli :) http://amorevolta.blogspot.com/2013/07/novel-novel-gempak-d.html

    ReplyDelete
  7. Tadi makan lauk semalam je Atie hehe budak budak aje okje masukkan sup dgn ayam goreng!

    ReplyDelete
  8. tgk pau atie nie rs cam tringin lak..oh tidak ku masih jauh didalam pantang...

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..