Tuesday, 30 July 2013

::Tips untuk Memilih Tembikai Manis...

AssaLamualaikum
Siapa suka makan tembikai? hehe! erm! Terbayang tembikai yang manis.
Jumpa tips ni untuk dikongsikan bersama. 
picture : FB
Budak Pa'e tu kalau tengok ada tembikai laju je dia nak makan. 
Tak sabar-sabar. Suka sangat dia makan, pastu mula lah nak kencing selalu. Hihi.
Sedapnya bila berbuka puasa dengan Jus Tembikai kan? :)
WasSaLam^_^

26 comments:

  1. salam ramadhan # 21
    m3h mmg x pandai pilih tembikai,makan pandailah..paling suka minum air tembikai..

    ReplyDelete
  2. Baru tau Atie...TQ share ni lepas ni senang le nak beli tembikai haha

    ReplyDelete
  3. erk?? camtu ke kak.. thanx yer.. info berguna.. sbb kite mmg failed bab2 pilih tembikai ni.. dok ketuk2 tp x reti pun.. hahahah..

    ReplyDelete
  4. saya suka buah tembikai! hehehe
    terima kasih kongsi ni..lepas ni boleh praktikkan

    ReplyDelete
  5. Kakak baru-baru ini aje tahu dari gambar ini juga
    Kalau tak biasa org jual tu tepuk-tepuk dengar bunyi kalau berat dia kata manis.

    ReplyDelete
  6. menarik gak tips ni kan..senang nak pilih

    ReplyDelete
  7. ok.. lepas ni dah tahu nak cari camne... selalu saya beli yg dah siap belah.. sbb baru tau isi dalam.. tak berani beli yg sebijik.. sbb takot tak merah.. :D

    ReplyDelete
  8. kikiki..baru ku tahu..biasa men belasah je beli

    ReplyDelete
  9. Terima kasih atas prkongsian...baru akak tahu....

    ReplyDelete
  10. SELAMAT TENGAHARI
    ANUM BR LEPAS HBS EXAM
    SINGGAH SINI LU

    ReplyDelete
  11. baru tahu..lepas ni mesti dpt yg manis je bila beli tu...terima kasih...

    ReplyDelete
  12. time2 cm ni dpt kan bgus..adoi...tips menarik tp niesa bab membeli ni sgt xrjin..haha..rajin mkn je..hehe...

    ReplyDelete
  13. wah bagus tips nie atie...mesti hafal nie..lenkali nakbeli watermelon kena tgk kreteria nie..:)

    ReplyDelete
  14. Oooo... tq share.
    salam Ramadhan. Lama tak singgah sini. Rindu pulak ^___^

    ReplyDelete
  15. atie ..atie ..
    tengah puasa2 nie dipaparkan tembikai ..
    terasa kesedapan air tembikai tuh ..
    he..he..

    ReplyDelete
  16. owh baru tau...biasa main beli jer.. :)

    ReplyDelete
  17. oo..lepas ni sngla saya nk pilih yg manis2..selalunya kalo nk beli tu tenung lama2 sb nk carik yg manis punya..hehe..

    ReplyDelete
  18. buah kesukaan ni..:)
    no 3 tu tau..tapi 124 tu baru tau..tq kongsi info aTie..:)

    ReplyDelete
  19. nice sharing..
    anna suka sangat tambah2 buat air..
    masa bln posa ni, hari2 anna minum air tembikai :)

    ReplyDelete
  20. mekasih kak share tips nie. memang selalu x reti nak pilih tembikai. org tepuk kita pun tepuk la. tapi tepuk jela hihihi

    ReplyDelete
  21. ooo....baru tau. lepas ni mesti nak belek belek funggung tembikai tu bila nak membeli. thanks yer

    ReplyDelete
  22. Boleh cuba tips ni. I tak suka air tembikai, tapi suka buah fresh gitu jer. Mmg takleh telan kalau buat jus, tah kenapa tah.

    ReplyDelete
  23. tq atie! mmg aliya suke sgt tembikai ni....so lps ni sng lah PC nak pilih tembikai...sblm ni main ambil je mase beli...tak tahu yg mcm mane manis...hehe;)

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..