Monday, 29 July 2013

::Rambut Raya Pa'e 2013...

AssaLamualaikum
Semalam awal pagi lagi dah sampai Kedai Gunting Rambut. Mula-mula nak gunting rambut Ibu je. Saja tanya Pa'e, nak gunting rambut tak. Tetiba plak dia mau. Selalu liat sikit bila ajak gunting rambut di salon. Babah lah pandai pujuk. 
Siap kata nak naik kapal terbang kena gunting rambut baru. 
Termakan pujuk juga budak tu. Haha!
Muka serius. Haha! Ni pun dah macam-macam pujian bagi kat dia. Kata hensem lah, good boy lah. Sampai lah habis gunting. Hihi. Makan pujuk juga budak tumpis ni.
WasSaLam^_^

20 comments:

  1. encem..acik dulu pun camtu..kena puji je..kot tak nak terjun dari kerusi tu anak2 acik masa kecik kalau pi potong rambut kat kedai

    ReplyDelete
  2. wah..pa'e nak balik semenanjung ngan rambut raya er..encem gitu..sib baik bkn jadi rambut askar lg kan...abg aidan pun rambut tak tergunting..silap aribu;n dpt kak bpknya jd rambut orng penan kan..:)

    ReplyDelete
  3. yeay!! pa'e dah ada rambut raya..lagi hensem lah pasni yer.. =)

    ReplyDelete
  4. dah potong yer pa'e...bagus2x..xyah berebut-rebut last minit..

    ReplyDelete
  5. wahhhhh style rambut baru utk naik kapal terbang yer...

    ReplyDelete
  6. memang ensem la Pa'e dah potong rambut ni..seronoknya nak naik kapal terbang..:)

    ReplyDelete
  7. wah dasyatnya perjanjian tuk potong rambut.

    sampai kena janji nak naik kapal tobang yer.

    ReplyDelete
  8. hensemmlah anak teruna ni..hehehe

    ReplyDelete
  9. wah jenuh dok puji tuu
    ehe
    rambut raya kan pa'e

    ReplyDelete
  10. Anak seusia Pa'e memang kena banyak puji Atie. Kalau kita puji dia pun suka dan kita pun senang. Kakak dah lalui cara memuji ini Atie - memang boleh digunakan dlm mendidik anak (asal aje jgn depan org - takut org kata masuk bakul kan) tapi ini juga ada dlm parenting guide. PUJI anak.

    ReplyDelete
  11. Rambut raya yeh Atie.... mesti kacak dan segaklah abang pa'ie pakai baju melayu ...warna apa tahun ni Atie?

    ReplyDelete
  12. Hihi..hensemnya ank bujang sorg ni..bagus klo termakan pujuk kn..aqil pn br potong rambut raya..nmpk terurus sikit..hihu

    ReplyDelete
  13. Hehe.. Hensem la dia raya nnt..

    ReplyDelete
  14. anduh bah comel betul bah Pa'e begunting..
    bergaya habis Pa'e raya di Melaka nanti..:)

    ReplyDelete
  15. wahhh abang Pa'e dah bersiap sedia bergaya dengan rambut raya. Handsome sangat ok, JJ kem salam cium ;) opsss.

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..