Thursday, 18 July 2013

::Sarapan Dipagi Ramadhan...

AssaLamualaikum
Hah! jangan terkejut plak! bukan aku yang tak puasa tau. Haha! tapi anak bujang sorang tu. Pa'e ni jenis yang kena tanya dulu nak sarapan ke tidak. Kalau main suruh sarapan je, memang liat sikit nak makan pagi. Penat kita nak pujuk. Tapi baru-baru ni dah pandai, pagi lagi dah minta sarapan. "Ibu, abg Pa'e nak makan biskut, minum dengan milo".
Aku kalau dengar request dia nak sarapan memang laju lah sedia apa yang patut, walaupun hanya biskut. Dah itu je yang dia minat nak makan. Kalau buat macam-macam pun bukan dia makan. Ada masa-masanya teringin. Last-last kita juga yang kena habiskan. So, layankan aja lah tekak anak bujang ni. Dah bersyukur sangat kalau dia minta makan. Kekadang tengah malam mintak nak makan bubur lah, bangun juga siapkan. Apapun moga Pa'e membesar dengan sihat. Ibu dah cukup bersyukur ! :)
WasSaLam^_^

39 comments:

  1. Elok lah kan atie, pa'e nie berselera makan, nanti blh tambah berat sikit..bg jer yg feveret dia..
    cam abg aidan takleh tgk orng makan..semua pun dia nk jgk..terlebih berselera..:)

    ReplyDelete
  2. oo payah makan ye kak.. ke abg pa'e jenis tak berselera nk mkn..

    >> akak tak cuba bg abg pa'e mkn vitamin selera mkn ke ...

    ReplyDelete
  3. Amboiii..aunty puasa ni tengok biskut pa'e terliur. hehe

    ReplyDelete
  4. ok la tu..tggu pa`e order baru buat..ehe..

    ReplyDelete
  5. Alhamdulilah berselera dia. kalau dah namanya anak kan kak. bangun tgh malam pun sanggup. selamat berpuasa kak!! :)

    ReplyDelete
  6. suka pulak tengok anak bujang ni makan..nmpk cam seronok jer dia makan..sampai aunty pun terliur..hihihi..

    ReplyDelete
  7. selera nampak cicah biskut ngan milo ye pa'e..budak memang camtu kan atie?susah benar nak suh makan..ape yang dia nak makan bagi je lah..

    ReplyDelete
  8. betul tu. bila anak nak mkn, mmg cepat2 buatkan sbb skrg ni makin payah die nak mkn.

    ReplyDelete
  9. walaupun sekadar biskut ngan air milo tapi nampak menyelerakan..takpelah dia nak makan kira ok la..ada budak yang susah nak makan...

    ReplyDelete
  10. dasyat tu sampai kadang2 tengah malam bangun buat bubur.. kalau anak nani pun bab makan ni kena suruh gak.. especially yg haikal 6 tahun tu..

    ReplyDelete
  11. Sebaiknya kalau anak jenis susah makan kalau dia request baik cepat-cepat buat. Kalau tak mood makan dah hilang tak guna kan Atie. Makin besar makin bijak Pa'e ni Atie..

    ReplyDelete
  12. suka tengok budak lalu makan.. sestengah budak xmau makan.. jenuh nak paksa lak kan.. macam anak buah kite.. huhu

    ReplyDelete
  13. Anak2 pagi2 nak ke sekolah memang susah nak makan, kadang2 minum pun kena paksa. hari cuti sarapan dia org pukul 10 pagi.

    Jadi makkan sanggup apa saja demi anak.

    ReplyDelete
  14. tak puasa..hehehe. biasa la anak-anak kecil kan. nanti dah besar kena puasa. Semoga abg jadi anak yang soleh.

    ReplyDelete
  15. aah. kalau anak taknak makan plak rasa susah hati sgt. kalo nak makan, senang sket rasa hati..

    ReplyDelete
  16. akakpun tak paksa sangat anak2 puasa... kalau larat teruskanlah wahai anak... gitukan...

    ReplyDelete
  17. bulan puasa ni biskut pun sedapkan huhu...same mcm anak bujang saya...nak makan kena tanya dulu...kurus je badan

    ReplyDelete
  18. Selalu kalau budak seumur pa'e ni memang agak kurang selera makan. tapi bila datang selera, biskut pun rasa sedap sangat kan...hehe

    ReplyDelete
  19. Amirul dulu pun susah nak b'fast. kalau nakmakan mesti kul 10.00 pagi baru nak b'fast.

    tak pe nanti pae besar sikit, sure dia rajin b'fast. tak payah nak di suruh suruh

    ReplyDelete
  20. pa'e sahur lewat ye.. hehhe..

    ReplyDelete
  21. Mama yg perihatin sungguhlah Atie ni... Hehe...
    Ibu ngan anak mmg cam tukan Atie... Seboleh mungkin dipenuhi

    ReplyDelete
  22. Anak bujang mmang suka cuba mcm2 makanan. Kita layan jer apa yg dia nk. Lama2 kita tau faberet dia

    ReplyDelete
  23. anak2 dara aida pun pattern susah nak makan, especially sarapan.
    kalau suruh makan, sometimes siap dgn kena bebel dgn aida.
    baru nak makan :-(

    ReplyDelete
  24. hamboiii.. bselera ank bujang akak ni bekfes ye.. mentang2 x pose.. hihi

    ReplyDelete
  25. seorang ibu, mmg demi anak2 sanggup lakukan apa saje kan !

    ReplyDelete
  26. untung nyer anak nak sarapan biskut.. Amsyar 24j nak nasi ha3

    ReplyDelete
  27. Khalish ni awal2 dah bekpes nasi sblm pi skolah

    ReplyDelete
  28. wah, pandai dah dia minta sendiri kan.. :)

    ReplyDelete
  29. Samalah dengan Aqil tau..nak makan sikit punya liat..so kalau dia request mmg kna cepat2 buat kan..baru dia tambah berselera..ihihihi

    ReplyDelete
  30. Sarapan fav qis tu,...setiap pagi memang akan request air milo & biskut cream cracker tu...wajib..Senang hati bila anak berselera makan kan.. :)

    ReplyDelete
  31. baus pae nak sarapan..makan biskut pun takpe janji makan..maknya pun rajin menunaikan permintaan si anak..:)

    ReplyDelete
  32. Bagusla tu. ..asal dia nk mkn.sikit2 pun takpe kalau dia mkn kerapkan hihi.yg penting jgn ajar pae mkn junk food

    ReplyDelete
  33. sedpanya. beskut cicah milo ye pa'e. hihi

    ReplyDelete
  34. berselera betul bah dia makan..bagus lah tu aTie..ada mood mau sarapan..moga membesar dgn sihat ya Pa'e..:)

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..