Monday, 15 September 2014

Balik KG JUS Melaka 2014- Flight Asyik Delay

AssaLamualaikum
Baru ada masa nak menaip kisah balik kampung kami ( Jasin, Melaka) pada 20hb-28hb Jun 2014 lalu. Punya malas nak update, hah! entry basi lah jawabnya. Sabor lah kome membaca ya. Haha! Kami bertolak dari Tawau pada 20hb/06/14. Sepatutnya Flight jam 6.50pm. 
Las-last tunda sampai ke pukul 7.50pm. 
Memang tensen kalau flight tunda ni, sebab kami dah terpacak kat airport tu seawal 5.00pm.
Wajah-wajah kebosanan di waiting room. 
Tumpis tu sampai baring-baring minum susu, hampir tertidur kepenatan.
Lega bila dah ada atas kapal terbang. Tunggu nak terbang:)
Sempat lagi selfie tiga beranak. Tengok lah bibir tumpis tu. 
Mencebik tak tentu pasal. Haha!
Ingatkan kisah flight delay berakhir disini, tapi rupanya masa nak balik ke Sabah pun pada 28hb June 2014 tu lambat lagi. Ya Allah! memang dugaan, patut bertolak dari KLIA2 pukul 3.50pm last-last ditunda lagi ke jam 5.00pm. 
Dah macam ayam berak kapur jak menunggu kat aiport tu. Haha! Sabar jak lah!
WasSALam^_^

17 comments:

  1. Assalam .. apa khabar? Kg di Jasin rupanya... semoga Allah swt pelihara :)

    ReplyDelete
  2. Biar yg ditunda sebelum flight Atie.
    Kalau dah dlm flight tetiba announce kena patah balik tak ke seriau jadinya.
    Macam kes semalam flight ke India. Takut tak kalau kita ada dlm flight itu - bayangkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju dengan kakZ

      huhuhu kawan2 sabah kata Tawau best , Nyaaaamaannn...

      Salam kenalan ...

      Delete
  3. Ooo.... orang Melaka rupanya en kuling Atie tu...
    Sabar jak lah ya..dua flight pergi balik delay... xpee, yang penting selamat pergi & selamat pulang...
    Haha, Pa'e mencebik kenapa tu???

    ReplyDelete
  4. Dah beberapa kali kena flight delay ni atiey.......sabar je lah. Berkulat tunggu di airport huhu

    ReplyDelete
  5. Suka tengok gambo selfie yg last tu...sweet...hehe...

    ReplyDelete
  6. mmg tak best bila fligt delay....

    ReplyDelete
  7. Dulu masa saya keja kt sabah dulu. Ada seorg cikgu dari perak nak pualng ke kgn krn ayahnya meninggal. Tapi krn fligh dari KK ke LCCT delay, dia akhirnya x sempat menatap wajah ayahnya buat kali terakhir.

    ReplyDelete
  8. Baru tadi naik flight ke langkawi, kena tunda sampai 4jam..berasap..huhu

    ReplyDelete
  9. Selalu sangat masalah flight delay nie kan...uhuhuhuh

    ReplyDelete
  10. Atie..memang pon ..rasa macam meluat+menyampah+sakit hati kalau flight delay kan..dah lah kita selalu datang awal..memang tercongoklah kat airport tu lelama..huhuh

    ReplyDelete
  11. Adik Atie tu ikut ke?.....Pilot sakit perut tu agaknya Atie ...hehe

    ReplyDelete
  12. tak best kan kak flight delay. kalau naik flight awal pg macam ktorg ritu pukul 7. mungkin x delay

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..