Monday, 22 September 2014

The Versatile Blogger Award

AssaLamualaikum
Dah selalu sangat kena tag. Tapi jarang nak join. Tahap kemalasan melampau. Minta Maaf No. Haha! Tapi hari ini rajin tetiba teringat ada kena tag dengan Kak Sura dan Cik Nor. TQ sebab sudi tag!
Untuk tidak menghampakan mereka, maka aku cuba lah ya:
Rules:
1) Thank the person who nominated you
2)Provide a link to the person's blog
3)write 7 Facts about yourself.

7 Fakta tentang Ibu Pa'e @ Tumpis:
1. Asal Tawau, bekerja di Lahad Datu Sabah tapi berkhawin dengan orang Melaka (En Yusof)
2. Ibu kepada tumpis a.k.a Muhammad Irshad Rifae (kenal tak? hehe)-belum ada rezeki nak memberi dia adik. Doakan ya!
3. Masa sekolah dulu pemalu sangat, tak glamour. Haha! tapi bila dah belajar jauh, sikit-sikit dah OK dan dah boleh berhadapan dengan apa-apa pun situasi. Strong person. InsyaAllah!
4. Suka warna Ungu & coklat (banyak sangat koleksi baju & tudung warna ni)
5. Sahabat & teman-teman suka meluahkan masalah kat aku, entah kenapa??
6. Aku plak tak suka sangat kongsi masalah dengan orang. Selalu pendam sendiri sahaja. Duka atau gembira memang orang takkan tahu. Sebab? aku seorang yang happy go lucky. 
Kanak-kanak ribena. Haha!
7. Tak pandai sangat masak! hahaha! ( sabor lah en Kuling & Pa'e)

*OK dah kot, kan Kak Sura & Cik Nor? boleh lah kan. Suka-suka tapi dapat juga kita mengenali antara sesama sahabat blogger. Tak tag siapa-siapa, nak join boleh saja ya.
WasSaLam^_^

16 comments:

  1. Selalunya mng mcm tu...bila katsekolah pemalu...bila dh merantau..dh ok dh...

    ReplyDelete
  2. Samalah Atiey, masa sek dulu sgt pemalu. Berckp dgn kawan rapat jak.....hehe

    ReplyDelete
  3. Boleh jadi kaunselor ni Atie sebab selalu benar jadi tempat mengadu
    Mampu memberi nasihat dan pandangan baik tu yg kawan suka mengadu.

    ReplyDelete
  4. Salam Isnin, Atie...
    Macam ada yang lebih kurang nurul je tu... hehe :)

    ReplyDelete
  5. no.5 tu... mesti atie ni caring orgnya

    ReplyDelete
  6. Hee..kita geng atie, dulu ai pun pemalu gak masa zaman skolah..haha..tp skrg dh byk kurang sifat pemalu tuh..mgkin krna kita dh byak hadapi dunia luar kan..kahwin.. ipar duai semua.. ada sifat kematangan gak.. pandai dh nk hadapi plbagai situasi..hii. pnjang lebar lak komen..

    ReplyDelete
  7. hheeheh saya pun pemalu gak...sampai sekarang ni.

    ReplyDelete
  8. ooo... pemalu rupanya hihi.. saya pun pemalu jugak xreti nak menyembang :p

    ReplyDelete
  9. Sama la atie, selalu jadi tempat mengadu, tp susah nak cerita masalah sendiri kat org lain... Pemendam gituu....

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum kak, hihihihi. akak sihat? kemalasan melanda sejak akhir2 ni hihihihihi.

    yang no 6 tu kita sama kak. bila ada masalah suka pendam sorg2.

    ReplyDelete
  11. tq Atie..sudi join jugak...tempat orang mengadu masalah tu.. sama ngan akak. ..hihi..masalah sendiri menanggung rasa sendiri..tak suka nak bercerita..apapun tema kasih sekali lagi buat Atie..sedikit sebanyak tau pasal ibu Pa'e ni..:)

    ReplyDelete
  12. OOOO.. KAWIN DENGAN ORANG MELAKA RUPANYA.. MELAKA KAT MANE TU?

    ReplyDelete
  13. sy pun ada tag nak kena buat.. ya ampun tak rajinnyer saya...hehehe

    ReplyDelete
  14. kita pun macam no 6 tu juga... :)

    ReplyDelete
  15. terima kasih join Atie...No. 7 tu kita sama la...hehehe

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..