Tuesday, 23 September 2014

Sistem yang Slow. Den yang Poning!

AssaLamualaikum
Maka bermula lah rutinku dan kawan-kawan untuk meronda di Klinik Pakar setiap pagi. Sebab: terlalu banyak aduan yang diterima. Sistem slow!! patient banyak. Masa menunggu terlalu lama. adui! apa nak buat. Dah pening nak explain dengan user. Dah penat nak bagi auta. Haha!
Google
So, sejak seminggu ni orang-orang yang berkaitan mulalah mencari sebab dan musabab. Yang kami ni ditugaskan untuk memantau. Yang mencari penyebab orang-orang yang mahir tentang database lah. Bukan kami. Kami hanya kuli-kuli biasa. Haha! Mungkin juga server dan tua, dah menjangkau 10 tahun sistem ini digunakan sejak ianya mula bermula (2004). 
Mungkin juga dah minta ganti baru. Semuanya mungkin!
*So, aktiviti BW mungkin lewat sedikit lah, masa rehat pukul 1.00pm @ petang*
WasSaLam^_^

18 comments:

  1. Dah lama tu atie.. 10 tahun .. data dah penuh.. server pun dah tak boleh nak tampung.. kena upgrade server tu.. bagi cadangan pada ketua tu.. jgn pening kepala ye :)

    ReplyDelete
  2. settle kerja dulu..
    kita pun lama jrg sikit dapt bw sekarang..
    ingt selalu yg selalu dtg komen tp sy x risau sgt.. sb tau kawan2 blogger mostly kerja dan surirumh yg sibuk selalu..ada masa, dema dtg juga.. kalau sibuk dema x dtg kat blog.. sy x sibuk sikit sy pergi jengok blog depa..

    ReplyDelete
  3. Kalau macam itu gaya memang sah nak minta ganti barulah tu Atie..

    ReplyDelete
  4. wah main database bagai.. akak kerja kat mana? susah jadi frontline ni kak, nak hadap karenah pengguna. saya pernah rasa.. azab Allah je la yang tau

    ReplyDelete
  5. sistem slow ni boleh buat makan hati..sy pon kdg berangin dgn sistem upload kat opis ni..

    ReplyDelete
  6. Bila system slow.. kesian pada pengguna yang nak menggunakannya untuk mendapatkan maklumat yang dikehendaki.. terpaksa menunggu untuk tempoh tertentu barulah dapat maklumat yang diingini..

    ReplyDelete
  7. macam internet slow sangat menguiji kesabaran :) moga dipermudakan urusan inshaAllah.

    ReplyDelete
  8. Dah 10 tahun .... mmg kena gantilah Atiey .... huhu

    ReplyDelete
  9. Wah 10 tahun... Patut sgt minta budget utk upgrade....

    ReplyDelete
  10. Teringat apa yang saya baca. Sistem ni setiap tahun cepat aje berubah. Inikan pula bila dah 10 tahun. Banyak benda nak kena update dah ni.. =)

    ReplyDelete
  11. Lamanya. Minta tukar sistem baru lah tu ☺

    ReplyDelete
  12. Mmg letih la nk nuggu stsem slow nih

    ReplyDelete
  13. Den pun poning kalau sistem slow , tambah poning kalau breakdown terus Atie...hehe...
    Kira bizi sungguhlah sekarang yeh

    ReplyDelete
  14. sistem lappy sis tgh slow sekarang nih sbb kouta habis ... huhuhuuu

    ReplyDelete
  15. Huhuhu..semoga system akan kembali ok..memang susah kalau system down ..sebab masa menunggu tu terlalu lama..Semoga dapat diperbaiki..

    ReplyDelete
  16. system suruh tukar yang baru letewwwww hihihihihi :p

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..