Thursday, 18 September 2014

Seni Si Tocang Rambut

AssaLamualaikum
Teringat dulu zaman kecil-kecil, rambut panjang. Mak & kakak-kakak sepupu suka tocangkan rambut aku. Maklum masa kecil dulu, aku suka simpan rambut panjang. Bila pergi sekolah mesti tocang rambut. Kalau tak pun ikat dua. Hehe! Lepas tu mak suka sapukan minyak kelapa. Rambut memang lebat dan hitam lah. Tak pernah rambut pendek. 
Tak silap dah lepas dari Universiti baru pandai pendek kan rambut.
Cantik kan? suka tengok! :)
Unik nya! macam mana ntah dia buat:)
Yang ini siap ada bunga:)
Kreatif cara mereka tocangkan rambut. Berseni gitu. 
Tak sabar nak ada anak perempuan, boleh tocangkan rambut dia. Haha! (angan-angan dulu).
Sekarang ni masalah keguguran rambut berleluasa. Tensen kekadang. 
Faktor umur & persekitaran mungkin mempengaruhi kan?
WasSaLam^_^

18 comments:

  1. Wahhhh chantekkkkk nyer... Rasa chantek sgt klu dpt tocang gitu...

    ReplyDelete
  2. memang cantik...tangan akak ni keras tak berseni..anak2 dara kat rumah rambut panjang..tapi Uminya tahu setakat tocang biasa jer..haha..hari tu cuba gak buat ala2 princess cam cerita Frozen tu..

    ReplyDelete
  3. suka yang nombor 3 ada bunga tu..tapi tak boleh rambut panjang.rambut lebat sikit je senang demam

    ReplyDelete
  4. wah hebat2 ni..kite dulu tocang bodoh je..straight je. tupun dah rasa best dah..haha

    ReplyDelete
  5. cantiknya tocang dia...hebat sungguh la nk buat camni...masalahnya nk tggu anak perempuan ada rmbut pjng cmni bila lah agaknyaaa...huhu

    ReplyDelete
  6. Masa anak kakak kecik kakak selalu buat Atie
    Dah besar bertudung buat juga tapi dlm rumah ajelah
    Yg pertama tu kakak boleh buat tau.

    ReplyDelete
  7. golden hair macam ni memang cun kan buat dendan
    teringat macam dalam cerita rapunzel :)

    ReplyDelete
  8. yang atas skali dendan lipan.. mmg cantik.. :) suka gak buat kat anak dara saya.. :)

    ReplyDelete
  9. Memang cantik2.. tp saly tak suka tocang gtu..eheh..saly cuma suka ikat biasa2 je..tp bile dh ade ank pmpuan ni trasa gk nk tocang gtu..comel..tp rambut icha tk pnjang2 lg..hii..

    ReplyDelete
  10. I sekarang ni banyak la belek2 teknik tocang rambut ni, sebab rambut jelita dan rambut sendiri dah makin panajng, at least bila tocang ni kurang gugur nya, kalau tak... penuh lantapi. Insya Allah doakan u pun ada rezeki gigirl nnt boleh sama2 tocang ;)

    ReplyDelete
  11. Cepat2 si tumpis dapat adik pompuan pasni..Amenn..btw selamat tghari,dah mamam ka,tie?

    ReplyDelete
  12. Dulu sekolah suka je buat rambut tocang mcmni...hehehehe

    ReplyDelete
  13. cantik tocang, ďulu suka tocang tapi tak pernah kemas pun sebab buat sendiri :) moga atie dapat girl inshaAllah..

    ReplyDelete
  14. Yelah kreatif bah.....
    Dahsyatlah mereka ni.....Itulah yg mahalnya sebenarnyakan Atie...skill mereka!

    ReplyDelete
  15. kalau along kira suka dandankan rambut

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..