Tuesday, 30 September 2014

Musim Haji-Rindu Baitullah!

AssaLamualaikum
Musim Haji tiba lagi. Rindu panggilan Baitullah. Sukar digambarkan perasaan itu. 
Walaupun belum pernah sampai ke sana.
Bila dengar lagu ini memang rasa hati terpanggil-panggil. Moga Allah mendengar doa-doa kita semua untuk menjejak kaki ke Tanah Suci. Amin!
\
Teringat. Sedikit ralat. Tapi aku tau mungkin ada hikmah semuanya. Allah maha mengetahui. Tahun 2011 ada dapat offer dari company untuk mengerjakan haji. Perbelanjaan ditanggung. Tapi aku tolak masa itu, sebab Tumpis belum sampai setahun dan ada lagi beberapa masalah peribadi. 
Mental pun belum bersedia, sebab dapat offer tiba-tiba. 
Mungkin Allah merencanakan yang lebih baik. Aku percaya itu.
WasSaLam^_^

16 comments:

  1. Yalah blm rezeki nak ke sana kan Atie walaupun peluang dah ada.. Inshaa Allah semoga 1 hari nnt akan dpt menjejakkan kaki ke sana.. Aminnnn

    ReplyDelete
  2. insha allah nt akn ada rezeki lg tu sis..berdoa je la yea..

    ReplyDelete
  3. insyaAllah...nanti ada lagi rezeki..perancangan Allah lebih baik..:)

    ReplyDelete
  4. Allah maha mengetahui..mungkin ada hikmah di sebaliknya.tapi memang betul sis, sekali dah ke sana memang rasa nak pergi lagi dan lagi

    ReplyDelete
  5. sama - samlah kita berdoa satu hari nanti kita dapat berada di sana menunaikan haji dalam keadaan yg masih sihat ... aaamin .

    ReplyDelete
  6. betul rindu walaupun masih bermimpi ke sana, moga kita dapat pergi asap, Amin :)

    ReplyDelete
  7. betul tu Atie... Mungkin ada lagi peluang di masa depan.... Rindu juga nak berada depan Kaabah...

    ReplyDelete
  8. Allahlah sebaik-baik perancang. ada hikmahnya di sebalik semua kejadian..
    rindu sangat nak menatap Baitullah lagi..

    ReplyDelete
  9. Mungkin belum rezeki ke sana tu, Atie... Akan tiba juga peluang kesana di masa depan... Memang betul, bila dengar lagu ni rasa terpanggil2 nak ke sana... satu hari nanti... InsyaAllah...

    ReplyDelete
  10. moga dimurah kan dan dipermudah urusan kita lepas ni kak. betul kak, mungkin waktu tu belum tiba waktunya akak dipanggil. jangan ralat ye. sebaik perancangan kita baik lagi perancangan Allah :)

    ReplyDelete
  11. Terus berdoa, In Shaa Allah satu hari nnanti akan sampai ke sana

    ReplyDelete
  12. Insha-Allah.. rezeki untuk ke sana pasti ada lagi.. Moga kita semua dapat ke sana juga suatu hari nanti.. =)

    ReplyDelete
  13. sama la atie...teringin sgt2 nak jejak kaki ke sana...moga ada rezeki kita nanti insyaAllah

    ReplyDelete
  14. Ohhhh...Bestnya dapat offer Atie.....mesti sedikit sebanyak rasa terkilankan Atie....Atie, company Atie ada duty ke kat sana ke kaleu musim haji yelah samoai ada offer cenggitu...

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..