Tuesday, 9 September 2014

Kononnya Minum Petang...

AssaLamualaikum
Cerita petang semalam. En Kuling datang jemput, pastu sembang punya sembang dalam kereta terkeluarlah plak ayat 'lapar'. Hehe! cuaca mendung-mendung semalam memang buat lapar memanjang. So, decide lah nak makan roti canai dan teh tarik sahaja. Sampai di restoran Auliah, lain plak yang aku order. Haha! En Kuling dan Budak Tumpis sahaja yang setia dengan roti canai.
Hah! mulanya nak makan roti canai, last-last order Wantan Ho.
RM7 penuh sepinggan. Makan tak habis, en Kuling juga yang tolong makan. 
Teh tarik halia kaw-kaw pun tak habis minum. Hehe!
Itu tangan Budak Tumpis. Roti canai telur memang kesukaan dia. Boleh habis sehelai tu sorang. Cecah kari kambing. Haha! (anak & bapa suka daging kambing)
Makan kat atas bangunan sambil menikmati pemandangan:)
Konon untuk alas perut sahaja, last-last sampai ke malam kenyang. Bukan minum petang dah ni, dah kira dinner sekali. Hehe! Alhamdulillah! 
WasSaLam^_^

31 comments:

  1. Senang macam itu Atie.
    Bila dah makan lewat petang dah tak payah masak utk makan malam
    Kalau agak teringin just minum air ajelah kan..

    ReplyDelete
  2. sikit sgt lagi tu atie..
    kalau kita kena tambah sikit lg..br kira mkn mlm..
    my tok laki plk.. kalau x nasi.. x kira mkn mlm.

    ReplyDelete
  3. ye la kalau dah makan lewat ptg memang x makan dah malam

    ReplyDelete
  4. sedapnya nampak wantan tu. rasa mencurah-curah dah air liur ni.

    ReplyDelete
  5. yg penting boleh rehat masak!!hehehe

    ReplyDelete
  6. roti telo satu!! heheheee..
    sedap layan petang2 atie..
    wantan tu banyak nampak portion..abis sepinggan kenyang sampai ke malam..

    ReplyDelete
  7. roti jadi wantan tu, nikmati ja :) senang hati anak ada favorite kan..

    ReplyDelete
  8. sedap nmpaknyer mee wanton hohohoi tuh

    ReplyDelete
  9. kita orang perempuan selalu cm tu kan kak. sblm smpi kedai nk oder lain. dah sampai lain pulak yang dimakan hihihihi

    ReplyDelete
  10. wantan ho? nmpk sedap wpon x pernah tau...

    roti canai sehelai ke sekeping eyh he3

    ReplyDelete
  11. hi Atie..tengok menu mmg mcm dinner dah tu..syukur la dah kenyang sampai ke malam.mama nya tak risau lagi dah nak masak apa..

    ReplyDelete
  12. nmpk mcm mee kung fu...xpernah pulak try wantan ho ni.

    ReplyDelete
  13. gulp... telan liur jer la saya.

    ReplyDelete
  14. ni minum petang sekali dengan makan malam... terliur sudah...

    ReplyDelete
  15. Saya lebih berselera tengok roti canai.. :)

    ReplyDelete
  16. nape tak ajak saya sekali ... terliur tgk mee tu ...

    ReplyDelete
  17. kalo dh order wan tan ho..itu dikira dinner.saya pun suka wan tan ho cuma payah nk cr yg sedap

    ReplyDelete
  18. Sama macam aiman dan abahnya,suka kambing.hehe..

    nmpk sedap mee tu..klu sy senang2 je boleh habiskan sepinggan tau atie..haha

    ReplyDelete
  19. bagus dinner awal, boleh tidur awal :)
    Tak pernah lagi makan wan tan ho.. kesian, kan?

    ReplyDelete
  20. amboi...package dinner ni...haha..lapa pulak tgk roti canai tu..

    ReplyDelete
  21. wan tan ho. sedap ke? nampak macam sedap je :)

    ReplyDelete
  22. Dari roti canai tukar ke Wantan Ho... hehe
    Sama cam suami, suka sangat makan daging kambing...

    ReplyDelete
  23. uish lama tak makan wantan...terliur dibueknya atie oii!

    ReplyDelete
  24. kalu saly dapat abis semangkuk tu atie..cam best jew..
    huhu saly tk suka kari kambing..tp kalu en somi memang yg ptama la pilihan dia ....

    ReplyDelete
  25. Wantan Ko tu sedap nyaa..nampak macam mee hoon kungfu jugak kan..haih..melting..hihihi..boleh kenyang sampai malam tu..hihihi

    ReplyDelete
  26. Sedanya durian crepe..... buat tak menjadi... kulitnya tebal... fav saya durian crepe nih...

    ReplyDelete
  27. Pergh sedap nampak tu.....Mama dah kenyang sampai malam en Kuling ngan tumpis kenyang jugak ke?

    ReplyDelete
  28. wahhh...nampak sedap sungguh wantan ho tu...noe klu petang makan...itu dh merangkap dinner

    ReplyDelete
  29. alhamdullilah.. rezeki Allah itu luas..

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..