Wednesday, 19 June 2013

::Jagung Mayonis...

AssaLamualaikum
Akhir-akhir ni selalu sangat makan jagung mayonis. Tiap kali keluar mesti beli 1 cup.
1 Cup RM3.
Sangat menyelerakan bila makan jagung ni. Pa'e pun suka tau. Bila keluar, mesti dia cakap "abg Pa'e nak beli jagung". Dah pandai budak tu request makan. Erm! layankan aja. 
Boleh juga ibunya tumpang makan sekaki. Hehe:)
WasSaLam^_^

22 comments:

  1. acik pun suka makan jagung macam ni

    ReplyDelete
  2. oo..penjual tu taruk mayonis yer.rasanya kat belah sini diorang taruk planta...kak zu pernah buat sendiri tapi kak zu letak susu manis jer..

    ReplyDelete
  3. hehe..sama mcm anak sue jugak..keluar gi kedai..mama!! vitagen satu!!..nak cakap tak boleh pun..tak sampai hati..

    ReplyDelete
  4. Selalu jagung susu je Atie.... ni mayonis yeh...mmg lain dari yg lain!

    ReplyDelete
  5. kita pun suka jagung ni..haihhh sedapnya..

    ReplyDelete
  6. saya suka makan jagung susu sedap...

    ReplyDelete
  7. saya pon minat jagung ni tp bila dh sampai ke bottom cup tu jd xsedap

    ReplyDelete
  8. selau tengok jagung susu je. tak pernah try jagung mayonis.

    Tapi akak ni jenis lain sikit. kalau makan jagung yang jual kat tepi jalan tu suka jagung kodong je. tak mau letak mentega ke susu ke hape ke..

    ReplyDelete
  9. dah lama tak makan jagung ni..hehhee

    ReplyDelete
  10. Pandai Pa'e request makanan sedap. Good job.

    ReplyDelete
  11. this is my fav too!...cadangan...time raya boleh hidang ni sama tetamu...nyum3!

    ReplyDelete
  12. Akak pun suka jagung tapi yg original tak suka sgt yg campur berbagai ni ;-)

    ReplyDelete
  13. favorite saya tu... skrang kalau nak makan kena kukus sendiri :(

    ReplyDelete
  14. memang favret cikna gak ni kak.. nyummm..

    ReplyDelete
  15. sedap jagung kukus ni..selalu jumpa kat pasar malam..

    ReplyDelete
  16. Antara favourite saya nie kak... menyesal buka entry nie.. Huhu. :)

    ReplyDelete
  17. 1st time jupe jagung mayonis ni...selalu jagung cup campur marjerin tu je...

    ReplyDelete
  18. sedap ni..mayonis kasi lebih

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..