Saturday, 22 June 2013

::Tiada yang lebih penting selain......

AssaLamualaikum
Hari ini dirumah sahaja. Spend time with si tumpis Pa'e. Kesian dia, dah berapa kali Sabtu Ibu asyik kerja. Tuntutan tugas. Kekadang rasa bersalah wujud dalam diri bila kurang masa dengan dia. Takut dia rasa terabai. Rasa kurang kasih sayang. Macam-macam juga difikiran. Harap-harapnya tidak lah ya.
picture:FB
Harapanku hanya satu moga dia faham. Ibu harapkan yang terbaik buat anak Ibu. Walaupun Ibu sentiasa sibuk bekerja, tapi ingatan Ibu tak pernah lari dari memikirkan anak Ibu. Ibu sayang anak Ibu! (eh! tetiba mood touching..huhu). Happy Weekend you all! :)
WasSALam^_^

15 comments:

  1. betul tu atie..hati ibu..walau dimana pun berada dan apa pun yang sedang dilakukan..anak2 tetap dihati

    ReplyDelete
  2. Pa'e tu cerdik atie dia tahu ibunya kerja cuma kita sebagai ibu yg sendiri terasa kesian tiap hari kena tinggal. Hari ini mesti gembiranya dia berganda-ganda ibu dia ada depan mata sepanjang hari.

    ReplyDelete
  3. Mesti seronok pa'e ibu ade kat umah ujung minggu nie..kang kena bawak makan kefci kan lagi seronok kanag pa'e tuh..:)

    ReplyDelete
  4. heppy weekend atie..huhu..kita jugak ler yang kena kerja hari ni..dah boring giler ni..

    ReplyDelete
  5. I am sure abang Pa'e will understand.

    ReplyDelete
  6. sure pae faham..lg2 bila kita selalu bercakap n terangkan situasi kerja kita..ibu mana tak syg anak kan.dh tuntutan tugas..klu tak sy tak kerja pun mmg nak 24jam je ngan anak..

    ReplyDelete
  7. betul kak..sy pun rasa yg sama mcm akk..tuntutan kerja sy pun seminggu pagi, seminggu malam, seminggu sabtu ahad..rotation job..huhu..jeles ngan cik suami yg salu dpt spent masa byk ngan dorg..nasib dia dpt cover kan alhmdlh..sabar., pngorbanan kite ada ganjarannye..insyaAllah

    ReplyDelete
  8. mcm tu la perasaan seorang ibu... selalu rasa bersalah bila sibuk dgn kerja.... kalau boleh luang masa bersama, bahagia jer rasa, kan?

    ReplyDelete
  9. macam tulah perasaan seorang ibu...sentiasa memikirkan anak2 dan keluarganya lebih dari memikirkan tentang dirinya sendiri. saya pun kerap rasa bersalah bila terasa banyak masa dihabiskan dgn urusan lain

    ReplyDelete
  10. itulah ibu kan, dimana jua dlm fikiran mesti fikirkan anak dah makan ker tgh apa apa
    he heee harap anak2 kita memahami

    ReplyDelete
  11. Moga abang Pa'e paham tugas ibu...
    Betul tu Atiey..tiada yang lebih penting selain dapat meluangkan masa bersama keluarga tersayang...

    ReplyDelete
  12. macam tu la sepatutnya perasaan seorang ibu... moga pa'e faham akan pengorbanan ibu ya...

    ReplyDelete
  13. Nampak tak Tumpis.... betapa sayangnya ibu dengan Tumpis...

    ReplyDelete
  14. ya..sangat setuju. sebab Amirul selalu minta akak ambik cuti. tak puas kot nak bermanja...

    then last week dia suruh je akak berhenti kerja. adusss

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..