Sunday, 2 June 2013

::Uniknya Jalan - Extra berhati-hati..

AssaLamualaikum
Pernah lalu tak di jalan yang terlalu bengkang-bengkok? kekadang bila jalan terlalu banyak selekoh memang menakutkan. Macam-macam kemungkinan boleh berlaku kan? Itu yang kena lebih berhati-hati. Contoh macam jalan di bawah :
picture:FB
Di Sabah pula, ada satu jalan juga yang digelar 'jalan ular'. Jalan Sapi Nangoh. Jalan ini boleh digunakan untuk ke Kota Kinabalu. Tapi dengar cerita memang kurang lah yang melalui jalan ni sebab terlalu berliku-liku. Kami pernah melalui jalan ini masa hendak ke Kota Marudu suatu ketika dulu. Itu lah pertama dan terakhir kami melalui jalan itu. Babah tak berani, apatah lagi kalau dia sorang je yang drive (maklum isteri  jadi penumpang shj, tak pandai drive.haha!).
Jalan Sapi Nangoh
credit picture : SINI
Jalan nya memang berliku-liku. Kena double berhati-hati. Tapi kat mana pun sebenarnya, kena lah pandu berhati-hati kan? Ingat orang tersayang :)
WasSaLam^_^

17 comments:

  1. FUH!!BAHAYA JJLN KT SINI KAN aTIE..KNA EXTRA CAREFUL..KLO AIDA, MMG TAK BERANI LA KAN..HIHIHI

    ReplyDelete
  2. jalan macamni mmg bahaya.klu sy mmg tak berani la nak drive.jln yg tak bengkang bengkok pun masih fail..huhu

    ReplyDelete
  3. Jalan lama nak pi cameron highlands pun macam ni...sekarang kurangg sikit ...haha

    ReplyDelete
  4. Ingat jalan nakbalik kelantan pun camtuh jgk..berliku2...kalau bawa laju boleh terbabas..huhuh..sib baik skrang dah bersara bwk keta..ade driver...heheh

    ReplyDelete
  5. Boleh mabuk kak lalu jalan tu.. :)

    ReplyDelete
  6. huaaa...xpernah lalu jalan ni kak..cam bikin poning ja ni...stakat ni jalan paling mncabar pernah lalu tu sana tambunan penampang yang bukit curam belipat Z tu...org bilang selekoh janda...

    ReplyDelete
  7. ayoo zila pening gini kalau jalan pusing tu..

    ReplyDelete
  8. memang mcm ular la pusing2.. sure pening ni kalo lalu sini. hihi..

    ReplyDelete
  9. eh betulkah atie tak pandai drive ni..abis tu pergi kerja selalu dihantar dan dijemputlah yer..

    belajarlah atie...berguna jgk diwaktu kecemasan...

    ReplyDelete
  10. tengok gamba pun dah dpt agak mcm mne org dlm nyer mesti ikut kone baring kekiri dan kekanan kan...

    kene sentiasa berhati2 memandu..

    ReplyDelete
  11. bahayanya jalann....kena tambah tahap berhati2 tuu...tapi mana2 pun kena hati2 lebih kann

    ReplyDelete
  12. betul tu atie..kena berhati..tak kira jalan lurus atau jalan berliku

    ReplyDelete
  13. Salam atie,
    Utk hardcore bikers, tu tk bengkok pun, mcm straight jer. Tp seronok sbb ada naik bukit turun bukit

    ReplyDelete
  14. bikin takut bah jalan berliku ni aTie..bahaya kan..kalao jalan area2 ranau ke kk lagi tu aTie berliku lagi bekabus lagi..

    ReplyDelete
  15. gambar atas tuh betul2 wujud ke?

    ReplyDelete
  16. mmg kena hati2 bila melalui jalan mcm ni kan

    ReplyDelete
  17. Bahaya jln mcmnie..mulalah kalau duduk dlm kereta mabuk.. hrtu pegi ke Medan pun jln lebih kurang mcmie...uhuhuhu

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..