Thursday, 20 June 2013

::Jangan SOMBONG...

AssaLamualaikum
Janganlah kita menyombong hidup di dunia ini.
picture : FB
Kekadang pelik dengan perangai orang-orang yang sombong ni. Bangga sangat dengan status dan kedudukan. Bangga sangat bila diri lebih dari orang lain sedangkan hakikatnya kita semua sama di sisi Allah S.W.T. Hanya iman dan taqwa yang membezakan (tiada kena mengena dengan sahabat2 blogger, berdasarkan pemerhatian sekeliling). Moga kita semua tidak tergolong dalam kalangan orang-orang di atas. Amin! 
WasSaLam^_^

22 comments:

  1. apalah yg nak dibanggakan sangat...kan....

    ReplyDelete
  2. orang2 yg sombong tuh sebenarnya tak sedar diri..kdg2 bukan ade kelebihan apa2 pun dah nak nunjuk..takpayah layan orng2 cenggini kan tie..

    ReplyDelete
  3. Betul tukan Atie... takutnya kalau kita tak perasan tersombong... moga dijauhkan hendaknya

    ReplyDelete
  4. Moga kakak juga tidak lupa diri Atie. Takut juga andai sombong hinggap pada diri tanpa disedari...

    ReplyDelete
  5. Allah ndak suka orang yg sombong..

    ReplyDelete
  6. pengakhiran d kain putih jugak... kan...

    ReplyDelete
  7. semoga sentiasa terlindung dari sikap ni...huhu

    ReplyDelete
  8. gd sharing atie..
    sifat ni lah yg selalu ada disekeliling kita..
    susah nk buang kan satu2nya sifat pada org melayu ni,
    sombong,bangga diri.. takabur.. huh mintak dijauhkn dgn org sperti ni,tp tetap ada..

    ReplyDelete
  9. ingat mengingat sesama kita moga takde rasa sombong dgn orang lain

    ReplyDelete
  10. insyaallah....tak kot...he heee...

    ReplyDelete
  11. akak ni kan lagi la... kalau org tengok muka akak sekali, sure dorang akan cakap akak ni jenis garang dan sombong. first impression la katakan. tapi kalau dah kenal. tahulah akak ni mcm mana..

    nak wat cam ne muka tak manis.

    tapi betul akak tak sombong tau. ada orang jeni sombong tu ok lagi.

    tapi kalau okabosom tu cam no ek?

    ( orang kaya bodoh sombong) dah le bodoh sombong lak tu. ngeee

    ReplyDelete
  12. orang yang sombong ni takkan ke mana :)

    ReplyDelete
  13. tapi selalu saya jumpa, orang yang nobody got nothing yang sombong tak agak.

    ReplyDelete
  14. Boleh sombong klu blh bergolek sendiri msuk kubur...

    ReplyDelete
  15. betul tu. Allah tak suka. ;)

    ReplyDelete
  16. macam bagus sangat tu...tak sedar tu semua pemberian dari Allah...hidup ni sementara jer..x yah nk sombong2 sangat...

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..