Saturday, 1 June 2013

::Beloved Bongsu....

AssaLamualaikum
Sempena cuti sekolah ni adik bongsu ku datang lah melawat kami. Jarang sebenarnya dia menjejakkan kaki di bumi Lahad Datu ni. Maklum masih bersekolah di tingkatan 6 atas. Datang ke LD pun memang masa cuti sekolah je lah. Bila rindu dengan anak buahnya yang tumpis tu hanya tag gambar dia di FB. Haha! senang. Tengok je gambar-gambar di FB.
Babah Pa'e memang dah ajar dia dari kecil panggil mak saudara dia Mak Cu, Mak Ngah, Pak Lang & Pak Su. Budak tu pun dah terbiasa panggil macam itu. Pa'e memang rapat dengan semua adik-adik. Maklum seorang ini je lah anak saudara mereka. Anak saudara yang mereka manjakan. Adik bongsu ni  pula memang paling rapat dengan aku. Teringat masa dia kecil dulu masa tu dia umur 5 tahun kot, aku dapat sambung belajar di Kedah, sampai demam-demam dia teringatkan aku. Demam rindu! Tak sedar masa berlalu, sekarang ni dia dah 18 tahun. Dear sister, you still our beloved bongsu until the end! love!
WasSaLam^_^

15 comments:

  1. Bestnya pa'e mak ucu datang..puaslah bermanja nanti.tringat lak kat adik bongsu sy..heheh..cian aidan takder makcik yg rapatkat sini..semuanya jauh2 ...nanti balik barulah dpt jumpa mak ucu jgk...:)

    ReplyDelete
  2. wah happylah pa'e mak ucu dia dtg...comel mak ucu dia

    ReplyDelete
  3. adik bgsu mkcu atie ni tinggal mana..?asrama ye..
    best kan bila ada adik/kakak yg rapat dgn kita kan..sgla nya dpt kongsi bsama...

    ReplyDelete
  4. syok lah.pa'e ada kawan mak ucu eh... hehehe..

    ReplyDelete
  5. seronok la tumpis makucu dtg..

    adk sy yg bongsu dah 21taun.baru je abis belajar skang ada kt rumah tolong sy dlm pantang..

    ReplyDelete
  6. Hubungan adik beradik macam tu... sentiasa rapat kan Atie ;)

    ReplyDelete
  7. Nicee...hubungan adik beradik yg erat :))

    ReplyDelete
  8. Suka lah tu PA'e maksu die dtg...mesti maksu bawak oleh2 utk Pa'e ni...hehe. same mcm Aliya, suka sangat kat maksu die ni @ adik PC bile die balik kampung...mmg manje jugak lah diorng ni:)

    ReplyDelete
  9. assalam,

    suka lah pa'e tu, dah ada kawan..

    ReplyDelete
  10. mak cu kesayangan pa'e la ni.. ;)

    ReplyDelete
  11. hehe.. kite dulu pon, lepas kakak balik je UKM, malam2 nak tidur, dengar lagu sayu2, terus nangis. *throwback

    ReplyDelete
  12. rapat dgn anak2 buah ni bagus ... maaf lambat terjah, KA kebusyan dgn mcm2 hal lately

    ReplyDelete
  13. alololo..suwitnya..bongsu pun cute cam pa'ie..hihihi

    ReplyDelete
  14. bestnya mak ucu pa'e datang..cute mak ucu pa'e ni..:)

    ReplyDelete
  15. best berkumpul adik-beradik...

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..