Tuesday, 8 October 2013

::Burger OBLONG RamLY....

AssaLamualaikum
Uwaaa... Penyakit malas sudah datang. Nak BW pun lemau! 
Pernah makan burger Oblong Ramly? Memang sedap kan? Kami 1st time beli tau. 
Selalunya beli yang burger daging atau burger ayam sahaja. 
Kali ini Babah tiba-tiba nak merasa burger oblong plak.
Kami selalunya beli dan babah yaang akan buatkan burger home made:)
Picture : Google
Kami beli yang Oblong Klasik. 
Rasanya memamg sedap (orang lain dah biasa kot! kami yang 1st time merasa. Haha!)
Limpahan sos cili. 
Guna bahan-bahan yang ada dirumah sepenuhnya. 
Kami guna roti keping yang biasa sebab kehabisan roti burger. 
Budak tumpis Pa'e memang sangat suka termasuk lah Ibu & Babah dia sekali. Hehe!
WasSaLam^_^

23 comments:

  1. assalam atie..acik pernah beli ayam dan daging oblong ni.tapi tak la selalu sebab mahal..14.95 untuk yang daging tu..agaknya kambing lagi mahal.
    acik kalau beli ni..dah masak tu..acik bungkus ngan daun salad lepas tu makan gitu je tanpa sos..sedap atie..

    ReplyDelete
  2. that day dok cari daging burger oblong ni la. kat supermarket mcm non hado pun.

    ReplyDelete
  3. mmg sedap. dan samalah KA pun kalau homemade burger mesti by chef hubby hehehehe

    ReplyDelete
  4. seronok lagi buat sendiri dr tunggu kat kedai wat..hihi..mmg sedaappp..

    ReplyDelete
  5. saya pun baru tahu ramly ada jenis burger oblong skrang ni.... nanti boleh la cuba....

    ReplyDelete
  6. rajin babah abg pa'e.. nmpk sedap je kak

    ReplyDelete
  7. Wah dah oblong Ramly ye... ketinggalan betul akak ni Atie... nak cuba beli lah.. tengok tayangan Atie membuat akak terliur :)

    ReplyDelete
  8. nampak sedappp...tak pernah pulak ternampak dengan daging oblong ni..

    ReplyDelete
  9. Oh... pandai betul suami Atie ye... macam ini boleh selalulah dapur Atie buka restoran burger:) Atie dgn Pa'e jadi customer tetap hahaha...

    ReplyDelete
  10. wah oblong homemade mmg la sedap..klu ramlee rasanya mmg sedap la. daging dia terbaik plus dijamin halal..sokong produk org kita..hehe terlebih suda!

    ReplyDelete
  11. tak pernah lg rs burger oblong nie atie ..inshaallah bila blk m'sia nie blh cuba..
    btw pandai babah pa'e masak burger yer..best tuh..:)

    ReplyDelete
  12. Sedap tu kak..mkn setgh pun knyng ni..hehe :)

    ReplyDelete
  13. Meleleh air liur kak... Favourite saya tu kak.. :D

    ReplyDelete
  14. Bedtnya baba tolong buatkan berger oblong Atie.... buatkan tuk kak sekali boleh tak babab Pa'e...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pernah try lagi...bolehlah beli nanti

      Delete
  15. pernah makan juga oblong ni ..
    memang mengenyangkan ...

    ReplyDelete
  16. Macam tak pernah lagi makan oblong Ramly ni...Nampak sedap tu...

    ReplyDelete
  17. x pandai nak buat oblong.
    tau beli ngan makan je..hehe

    ReplyDelete
  18. dah sebulan x hbis2 lagi mkn... tapi oblong ni lebih rendah lmak berbnding daging burger..

    ReplyDelete
  19. nda pernah mentry lagi ni aTie...sedap ka..nanti lah p cari...

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..