Saturday, 12 October 2013

::Makanan Tinggi Tenaga...

AssaLamualaikum
Lama tak tulis tentang entry kesihatan. 
Sejak minum Jus Kurma Leno ni, aku selalu merasa kenyang. 
So, kurang makan, tapi berat badan belum juga turun-turun. Haha!
picture : FB_
Dalam picture di atas tu, aku paling suka Nasi Kerabu. Memang kegemaran. 
Nasi ayam pun bolehlah, tapi kat sini kalau nak makan kena masak sendiri. 
Kat kedai-kedai makan tak jumpa yang berkenan di tekak. Hehe! Korang suka makan apa? :)
Selamat memasak untuk keluarga tersayang!
WasSALam^_^

14 comments:

  1. Akak pun suka nasi kerabu Atie .... malam tadi baru makan nasi kerabu ni, beli kat pasar malam jer hehehe

    ReplyDelete
  2. semuanya sedap untuk di makan...yummy

    ReplyDelete
  3. Kalau dah nak makan, kal letak tepi hahaha. Kalau nasi kerabu punya kal banyak lagu tu, cant imagine nasi lemak. I thought nasi kerabu is the healthiest traditional food ever.

    ReplyDelete
  4. alamak tengok gambarni hilang selera .. yerker... ha.. ha...

    ReplyDelete
  5. Makanan tuh semua sangatlah sedapnya..namun tuk orang berdiet cam saya nie sangatlah azabnyer..huhuhu

    ReplyDelete
  6. sy asal namanya makanan sedap semua pun suka.tamak tak.hehe

    ReplyDelete
  7. pengen coba semuanya, pasti uenak yaa?

    ReplyDelete
  8. sy suka mee bandung ! btw, kami student Universiti Malaysia Pahang, buat satu campaign awareness so that Malaysian will inspect their car regularly, mohon follow dan bantu kami :D http://umpautoinspector.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. Sy pun paling suka nasi kerabu, mungkin sbb sy anak jati kelantan. Tapi selama ni x tahu pula agak tinggi kandungan kalorinya. Mengikut Kevin zahri, jumlah kalorri terkumpul sebanyaj 7,700 kalori akan menaikkan berat badan sebanyak 1 kg.

    ReplyDelete
  10. wah, nasi kerabu tu my feveret..
    nasi kerabu+ayam+daging.
    sedap :)

    ReplyDelete
  11. saya baru jer lepas mkn nasi ayam lunch jap td hihi

    ReplyDelete
  12. aida pon suka gilee dengan nasi kerabu..sentiasa teringin..nasib kat sini senang nak cari kedai nasi kerabu sedap..kesian Atie kan..semuanya kena buat sendiri..huhu

    ReplyDelete
  13. Masalahnya semua suka Atie...hehe
    Mee bandung pun best jugak kat!

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..