Monday, 28 October 2013

::Dialog Ibu & Pa'e part 11...

AssaLamualaikum
Umur my bujang Pa'e dah menjangkau 3 tahun 8 bulan. Bercakap masih ada yang pelat, tapi dah boleh faham semua butir2 percakapannya. Since dah pandai tengok cerita Ultraman & Power Ranggers sampai Ibu ni pun dah hafal semua nama2 super hero tu.

Pa'e : Ibu, nanti abg Pa'e besar, abg Pa'e belikan ibu laptop baru ya..
Ibu   : Ya lah..abg Pa'e ada duit kah??
Pa'e : Abg Pa'e kan ada duit kat dalam Maybank (tak pelat tau sebut Maybank tu)
Ibu  : Lepas tu abg Pa'e nak buat apa lagi?
Pa'e : Pastu kan, abg Pa'e letak kan game dalam laptop ibu.. Ibu tengok err..
Ibu  : Ya lah!.. haha...
Dok layan Power Ranggers. Bahasa Jepun pun jadi lah:)
adoi! ada jak anak bujang ni. Dia ingat Ibu ni macam dia juga, nak tengok Ultraman, Power Ranggers bagai. Tak kuasa Ibu nak! Haha.. Sabor jak lah!
WasSaLam^_^

19 comments:

  1. salam atie….yang penting niat Pa'e tu mmg betul2 touching. heheh, semoga bila dah ibu pencen blh la layan games je ye

    ReplyDelete
  2. best jugak layan budak2 bercerita ni..hihi..

    ReplyDelete
  3. Imaginasi Pa'e mestilah semua org suka macam yg dia suka juga Atie..
    Tapi yg pasti rasa kasih pada ibu dia dah ada dlm hati..

    ReplyDelete
  4. Mmg seronok bila dgr anak bijak bercakap :)

    ReplyDelete
  5. Budak2 atiey....imaginasi dorg tinggi...kdg2 lucu juga klu aku dengar dorang bercerita.....hehehe

    ReplyDelete
  6. hahaha.... budak umur dia, ingat game je lah kan. dia mana tau nak berfikir banyak , itu ini mcm org dewasa yang sangat sangat sibuk kan...

    tak pe at least dia ada keinginan untuk bagi kamu sesuatu. walaupun dalam bentuk "View" dia ler.

    ReplyDelete
  7. Seronok baca . Antara favourite saya kat blog nie tentang dialog nie la... Dah khatam baca dari dialog first dulu.. huhu

    ReplyDelete
  8. Hahhhaha ada jugak bah inisiatif dia tu. Tapi budak2 bila bercakap, memang ada jer akal dorang yg mencuit hati. Eh abang Pa'e jangan lupa belikan juga satu untuk JJ tau hehehe.

    ReplyDelete
  9. bagusnya abg Pa'e mau belanja ibu laptop yer..hihihi...aunty nak jugaklah =)

    ReplyDelete
  10. Heheh..pandai abg pa'e ..samalah cam abg aidan..tp bahaya sikit kalo bg laptop atau komputer kat sini..habes diexplore..dan adelah yg pening kepala nanti..hehe

    ReplyDelete
  11. hehee..amboi..pandainya..tau plk dia simpan duit kat mana..hihih..bagus2..kecik2 dah tau menyimpan kan..

    ReplyDelete
  12. okler tu hasrat dah murni.. moga jadi anak soleh..

    ReplyDelete
  13. dah namanya laki ..
    mesti gamenya berbentuk jantan kan ...

    ReplyDelete
  14. hihi..nanti abg besar beli laptop..sng mama nak bblog.. hehe

    ReplyDelete
  15. syg betul pae kt ibu tu..dia budget nti tua ibu boleh habiskan masa tgok ultraman power rangers..misali tau abg pae ni.haha

    ReplyDelete
  16. hehe untungnya dapat anak yg pemurah macam tu Atie... Senang le mama sok bila anak dah keje Bakali mengalahkan datin ni hehe

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..